Slide
Slide
Slide
Slide
Начело на политическия кабинет е юристът с международен опит д-р Веселина Панова

София. Павлин Петров е новият заместник-министър на туризма в кабинета на министър Евтим Милошев.

Павлин Петров е представител на професионалистите в бранша и има дългогодишен опит в частния сектор в сферата на туризма. До момента той беше съпредседател в една от основните браншови организации в сектора –  Българска асоциация на заведенията. В това свое качество е работил активно за утвърждаване на добрите практики и за преодоляване на кризата с кадри в сектора, активно е участвал в диалога за иницииране на обществени дебати и законодателни промени, които да осигурят спокойно и регулирано развитие на бизнеса с правила, валидни за всички участници в бранша.

Павлин Петров е магистър по икономика и туризъм в Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов, има и професионална квалификация по право в УНСС.

Новото попълнение в политическия кабинет на министър Милошев – Павлин Петров благодари за оказаното доверие и изрази своята готовност да работи за привличане на младите хора за кариера в сектор туризъм и превръщането на туризма в национален приоритет на управлението, както и за повишаването на качеството на туристическия продукт.

Другият заместник на министър Милошев, Ирена Георгиева, е опитен специалист в туризма и в държавната администрация като дългогодишен заместник-министър на туризма в няколко служебни и редовни кабинета.

Ирена Георгиева е завършила социология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със златен медал за отличен успех и активна обществена дейност.

В професионалния си път има близо 25-годишен управленски опит в сектора като ръководител на туристически агенции.

Дълги години е била член на Управителния съвет на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), а от 2009 до 2013 е и неин председател. Като признат международен специалист в туризма Ирена Георгиева е била и член на Борда на директорите на ЕСТАА (The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations). От 2021г. до 2023г. Ирена Георгиева е представител на България в Борда на директорите на Европейската туристическа комисия.

Начело на политическия кабинет на новия министър на туризма застана опитният юрист д-р Веселина Панова. Над 20 години тя е член на Римската адвокатска колегия, член е и на Софийската адвокатска колегия. Д-р Панова е магистър по право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а след това се дипломира като магистър по право и в Римския университет “Ла Сапиенца“. През същата година печели конкурс за редовна докторантура в държавния Римски Университет “Тор Вергата”. Придобива образователна и квалификационна степен доктор по право.

Д-р Веселина Панова е уважаван професионалист в областта си – тя се е занимавала с научна и преподавателска дейност в университети в Рим, автор е на научни публикации, включително и в италиански университетски учебници, а през 2006 г. основава и собствена адвокатска кантора в италианската столица, която се налага като водеща адвокатска кантора, специализирана в сферата на гражданското и търговско право.

Д-р Веселина Панова има широки езикови познания и интереси. Работи с италиански и английски език. Изучава различни източни езици и култури.

Сподели публикацията