МВнР иска от зам.-председателя на БХРА да докаже твърденията си за корупционни практики в посолството ни в Делхи
МВнР иска от зам.-председателя на БХРА да докаже твърденията си за корупционни практики в посолството ни в Делхи
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Поради активизиране на вулканичната дейност на вулканите Етна и Стромболи през последните денонощия, Гражданска защита на Италианската република е обявила преминаване от ниво на риск „зелено – липсваща или много ниска активност“, към ниво на риск „жълто – от ниска до средна активност“, във връзка с което, е разпоредила на общините и компетентните местни органи да бъдат в готовност да приложат съответните планове за предупреждение на населението и действие в случай на вулканична активност.

В тази връзка, МВнР препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътуване до о-в Сицилия и околните острови в рамките на следващите дни.
Обръщаме внимание, че летището в град Катания е частично затворено поради наличието на вулканична пепел, която е покрила и голяма част от града. Летищните органи призовават гражданите да не се отправят към аерогара, преди да се проверили статуса на своя полет.

При нужда от съдействие, българските граждани в Италианската република, могат да се обръщат към Посолството на Република България в Рим на следните телефонни номера: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643, както и на мобилен телефонен номер в извънработно време: +39 349 492 7764. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: consul@bulemb.it .

Консулско съдействие може да бъде получено и от Генералното консулство на Република България в Милано, на следните телефонни номера: 0039 3756596458, 00390284942941, както и на имейл адрес: Consulate.Milan@mfa.bg  .

Сподели публикацията