Slide
Slide

София. Министерството на външните работи на България съветва да не се пътува до Пирот в следващите дни. Кметът на гр. Пирот, Република Сърбия, Владан Васич обяви извънредно положение в града, поради високата концентрация на амоняк в атмосферата. До нея се стигна след инцидент с влакова композиция в района на тунел Сопот. Препоръчва се на жителите в района да не напускат домовете си, а училищата няма да работят на 26.12.2022 г.

“Препоръчваме на българските граждани да избягват посещение на гр. Пирот в следващите няколко дни.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с дежурния телефон на ГК- Ниш: +381668408062.”, – това се казва в съобщение на Външното министерство.

Шестима българи са били прегледани в болница заради обгазяването на магистралата към Белград, близо до мястото, където дерайлира товарния влак с амоняк, съобщи Димитър Цонев – генерален консул на България в Ниш.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

Сподели публикацията