Slide
Slide

Париж. Париж се подготвя за летните Олимпийски игри, които започват след точно 106 дни. Големият спортен форум ще се проведе от 26 юли и ще продължат до 11 август. Френската столица е претъркана с туристи, в града текат довършителни ремонтни дейности по инфраструктурата, видя екип на Bgtourism.bg.

Около Триумфалната арка ремонтните дейности са към финала

До едни от най-емблематичните забележителности – Айфеловата кула, Версай, площад „Конкорд“ и на други места домакините започнаха да поставят трибуни, на които местните жители и гостите на града да наблюдават състезанията при различните видове спорт.

Париж е пълен с туристи от цял свят. Дълги опашки се извиват пред забележителностите на града, а транспортната инфраструктура вече е подложена на огромен натиск.

Туристите в Париж плащат по-висок данък за престой в хотел от началото на годината

На този етап изглежда, че са решени проблемите с ниската честота на обществения транспорт, пренаселеността и мръсотията. В централната част столицата е чиста, зелена и цветна през пролетта.

В магазините има богато разнообразие на сувенири с емблемата на Париж ‘2024 – чаши, тениски, чанти, химикалки, магнити, сувенири с атракциите на Париж носят логото на Олимпиадата, пъзели, талисманите като плюшени играчки и много други подаръци, които гостите на френската столица могат да си закупят за спомен.

Предстои олимпийските кръгове да бъдат монтирани на Айфеловата кула преди Летните олимпийски игри. Пръстените ще бъдат поставени на височина от приблизително 60 метра между първия и втория етаж на кулата.

Снимки Руслан ЙОРДАНОВ, Bgtourism.bg

Сподели публикацията