Slide
Slide
Slide
Slide

Пампорово. Представянето на “Пампорово” АД и други български фирми на Arabian Travel Market в Дубай приключи. По време на изложението екипът на “Пампорово” АД успешно представи новите си програми, насочени към превенция и профилактика на заболявания на респираторната, ендокринната и опорно-двигателната система, както и актуални летни атракции, анимация за деца и възрастни, и вече популярната ски услуга.

Щандът на България на Arabian Travel Market 2024 в Дубай/снимка Бохемия

Акцентира се и на изграждането на модерен балнеологичен комплекс в региона, който се очаква да посреща посетителите на к.к. Пампорово и региона във всеки сезон, което ще тласне курорта към още по-активна целогодишна работа, стимулирайки развитието на туризма в региона.

По време на изложението “Пампорово” АД са провели срещи със световни лидери от различни индустрии (медии, авиокомпании, туроператори), както и с потенциални партньори и инвеститори от множество държави, сред които Кувейт, Израел, Египет, Азербайджан, Саудитска Арабия и много други, които са заявили своето желание за изследване потенциала на съвместното сътрудничество за туризъм в България в различни насоки, сред които екскурзионен, оздравителен, спортен, пешеходен, културен , събитиен и др.

Това е поредното доказателство за безграничния потенциал на страната ни, подчертаващо и нуждата от предприемането на действие от страна на управляващите в полза на развитието и налагането на България като предпочитана дестинация за източни пазари.

Във връзка с това, “Пампорово” АД сподели пред Bgtourism.bg, че води разговори в напреднала фаза с големи авиокомпании от Близкия Изток за полети до летище Пловдив. Това ще подпомогне туристическата индустрия и икономическата ситуация, както в града под тепетата, така и в Родопите и Южна България. Проведени са били още срещи с големи медии, които имат интерес към промотирането на България като “райско кътче с богата история и природа”, както и с държави с развит туризъм, от които е почерпен опит в различни направления, който да бъде пренесен в страната ни.

Сподели публикацията