Пампорово. Официално днес откриха ски сезона в Пампорово. Стартът по снежните писти дадоха д-р Илин Димитров – министър на туризма, Стефан Сабрутев – областен управител на област Смолян, Боран Хаджиев – кмет на Чепеларе, както и Мариян Беляков – изпълнителен директор „Пампорово” АД.

През последните дни в курорта работят около 300 оръдия за изкуствен сняг, а най-нетърпеливите любители на белите спортове могат да се пускат по пет писти – 1, 1A, 6, 10 и 11, благодарение на големите усилия, които домакините положиха, за да осигурят условия на туристите за зимни спортове. В Пампорово пристигат и скиори от други курорти, които са дошли в страната ни за ски ваканция.

Редовните цени на лифт картите за новия зимен сезон влизат в сила от 29 декември. 85 лева ще струва еднодневната ски карта за възрастен, 67 лева е за младежи (12-17 г.) или лица над 65 години и 51 лева за деца (7-11 г.).

В навечерието на Бъдни вечер хотелите в курорта са пълни на близо 90%, а сезонът се очаква да бъде успешен на база на предварителните резервации. В Пампорово почиват най-много българи, както и туристи от съседните държави.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA