Пампорово

Пампорово. Шестседалков лифт ще замени досегашния триседалков, който обслужва пистата Малина – връх Снежанка в Пампорово. Реконструкцията се планира да започне от началото на април и да продължи до средата на ноември т.г., съобщи пред Смолян прес Мариян Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово“ АД.

„Старият триседалков лифт ще бъде реконструиран в последно поколение шестседалков лифт по същото трасе. С това очакваме да повишим капацитета на товароносимост на съоръжението повече от две пъти. Този лифт ще обслужва едни от най-харесваните и най-натоварените писти в курорта. Това е ключова промяна за Пампорово, надяваме се всичко да бъде наред, за да може през следващия сезон да се радваме на тази изцяло нова линия. От 2700 до 3000 човека на час ще бъде капацитета на новия шестседалков лифт“, посочи Беляков.

Той уточни, че инвестицията в реконструкцията е огромна. „Инвестициите в лифтови съоръжения и изобщо в ски съоръжения от страна на лифт операторите в ски зоните са толкова големи, че не успяват да кореспондират на приходите и за съжаление на огромните разходи, с които се сблъскваме през последните години. Все пак такива са реалностите и така се налага да работим и да живеем“, обясни Беляков.

Той заяви, че и занапред ще продължат да реконструират стари съоръжения с нови, защото това е политиката и бъдещето на Пампорово.

В момента в курорта освен български туристи, традиционно почиват ирландски, британски туристи и гости от съседните страни на Балканите.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA