Шумен/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide
Slide
Slide

Шумен. Дискусионен форум за набелязване на потенциалните възможности за развитието на туризма в региона се проведе под патронажа на кмета на община Шумен проф. Христо Христов. Официални гости на срещата бяха председателят на Общинския съвет в Шумен Ася Аспарухова и заместник-областният управител Нели Георгиева. Форумът беше организиран и ръководен от заместник – кмета по икономическо развитие Николай Колев. В дискусията бяха поканени за участие представители на туроператорски, хотелиерски, ресторантьорски и транспортни фирми от Шумен и региона, както и общински съветници.

Целта на организаторите беше да съдействат в посока за обединяване на туристическия бизнес чрез създаване на  съвет по туризъм извън консултативния съвет, ситуиран към кмета на общината, в който да участват представители на туристическия бизнес. Идеята е този съвет да поставя проблемите на бранша, които да бъдат внасяни за разглеждане в администрацията и чрез консултативния съвет по туризъм да се предлагат решения на Общински съвет за по-бърза комуникацията между администрация и бранш.

Участниците в срещата обсъдиха възможностите за създаване на интегриран туристически продукт между общините, обединиха се около идеята за организиране на повече туристически атракции, не само културно-исторически, но и такива които да привлекат участието на повече млади хора. Беше дадено и предложение за решаване на проблема с липсата на обществен транспорт по маршрута от паметника „Създатели на българската държава“ до  историко – археологическия резерват “Шуменска Крепост”.

Сподели публикацията