Предупредителни кодове за опасно топло време в голяма част от страната
Предупредителни кодове за опасно топло време в голяма част от страната
Slide
Slide
Slide
Slide

Варна. Конференция на тема „Ваканционният туризъм – основа за развитие на туризма в България, перспективи и възможности“ се проведе днес в курортния комплекс „Св. св. Константин и Елена“ край Варна. Форумът е част от програмата на туристическото експо “Дестинация Варна” и се реализира със съдействието на Община Варна и Министерството на туризма. В него участваха представители на туристическия сектор, на летище Варна и неправителствени организации.

900 775 лица са пренощували във Варна от началото на годината до края на месец септември, като 648 246 са чужденци, сочат данните от Единната система за туристическа информация /ЕСТИ/. Броят им е 100 000 повече в сравнение с миналата година, но все още не са достигнати нивата от преди ковид кризата. Регистрираните места за настаняване са 39 749 броя. Реализираните нощувки от началото на годината до края на месец юли са 4 685 600 броя, обясни Соня Георгиева, директор на дирекция „Туризъм“ към Община Варна.

По време на конференцията  презентации направиха още Павлин Косев – председател на варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите, проф. Стоян Маринов – от Катедра “Икономика и организация на туризма” в Икономическия университет, представители на курортните комплекс „Албена“ и „Св. св. Константин и Елена“.

Сподели публикацията