Slide
Slide
Slide
Slide

Варна. Морската ни столица Варна посрещна за пореден път пътниците на легендарния влак „Ориент Експрес“. Екскурзоводи с английски, френски, немски, италиански и испански езици очакваха своите гости, за да ги запознаят с историята на Варна и да им представят едни от най-интересните забележителности. Престоят на туристите продължи три часа – от 20.30 до 23.30 часа.

В композицията, която се състои от 15 вагона, пътуваха 91 туристи от различни държави. От тях 21 са от страни от Европейския съюз, а 70 са от САЩ, Канада и Великобритания. За удобството на пътниците се грижи персонал от 40 души. Те са основно от Италия и Франция. Наземното обслужване на пътниците във Варна беше организирано от екипа на фирма „БС Травел“.

За 25-ти път той посрещна гостите от прочутия влак, който предлага лукс на колела. За чужденците беше организирана специална фолклорна програма в хотел „Палас“ в Слънчев ден, както и кетъринг на плажа.

Гостите останаха очаровани от чистото и плитко морето, от чудесния пясък на брега и условията за морски туризъм, които страната ни предлага.

Пътниците за първи път посетиха България, а пътуването на „Ориент Експрес“ към Истанбул продължи с луксозното списание за бизнес и туризъм на Bgtourism.bg, което е двуезично на български и английски език. Чрез него пътниците ще имат възможност да се запознаят с едни от най-желаните дестинации за почивка у нас и в чужбина.

Интересът към влака е винаги голям, а през годините в него са се возили известни личности като Елизабет II, Франц Йосиф, Лев Толстой, Марлене Дитрих, Шарл де Гол. „Ориент Експрес“ добива още по-голяма полулярност след публикуването на романа на Агата Кристи „Убийство в Ориент Експрес“. Друг интересен факт е, че преди Втората световна война по време на прехода му през България влакът е управляван лично от цар Борис III.
Сподели публикацията