Slide
Slide

Бургас. Експерти и представители на туристическия бранш обсъдиха в Бургас прилагането на възобновяеми енергийни източници в полза на бизнеса. Форумът се проведе в Културен център „Морско казино“. Целта на срещата е да се превърне в своеобразна платформа за дискутиране на ползите от прилагането на енергийно ефективни решения в бизнес сектора на територията на община Бургас. Във форума участва и зам.-кметът по стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата Весна Балтина.

„През последните години ние се постарахме да изградим един устойчив модел за предоставяне на туристически продукти на нашите гости на града ни и много се надяваме, че през следващите години ще продължим тази тенденция за създаване на такива устойчиви продукти. Създаването на устойчиви модели ще допринесе за обособяването на нискоемисионни зони и зони с нулеви емисии. Това е, към което в последно време много градове се стремят да обособят своите територии. От нашето отговорно поведение зависи утрешният ден, как ще потребяваме енергия и колко енергия ще потребяваме.,“ каза по време на срещата Весна Балтина.

Димитър Станев от “Албена” АД представи интересна презентация, с която акцентира на дългосрочната и последователна политика за устойчиво развитие на зеления ни морски курорт. Резултатите потвърждават, че мерките в комплекса водят до реален ефект.

По време на инициативата бяха представени няколко проекта, по които Община Бургас работи в сферата на енергийната ефективност и климатичните промени.

Организаторите на форума заявиха, че това е само началото на поредица от подобни срещи, на които ще бъдат обменяни идеи и добри практики в сферата на енергийната ефективност и опазването на околната среда.

Сподели публикацията