Зарица Динкова: Реформата за подпомагане на Черноморските общини реализира партньорство и децентрализация с местните власти
Зарица Динкова: Реформата за подпомагане на Черноморските общини реализира партньорство и децентрализация с местните власти
Slide
Slide
Slide
Slide

21 проекта са финансирани по новата програма за подпомагане на местните власти

София. Реформата за подпомагане на Черноморските общини реализира партньорство и децентрализация с местните власти. Този модел е иновация за България. По този начин се премахват посредниците. Това каза министърът на туризма Зарица Динкова на официална церемония по подписването на договорите за предоставяне на финансова помощ на одобрените проектни предложения от общините по Черноморието. Събитието се проведе в София, като 21 проекта вече са в ход на изпълнение.

„Начинът, по който ще популяризираме Бранд България в света, е историческа стъпка за подобряване на работата с бизнеса. Освен държавна воля намерихме и техническата и административна формула.“, отбеляза министър Динкова. Тя посочи още, че туризмът е всеобхватен сектор, но и важна локална политика. „Показахме, че работим за устойчиво развитие на туризма в страната. Целите ни се осъществяват чрез ефективно сътрудничество с местните власти.“, заяви министър Динкова.

„Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в Черноморските общини в България“ индиректно спомага за повишаването на туристическата заетост в следните общини от Черноморското крайбрежие: Аксаково, Балчик, Бургас, Бяла, Варна, Девня, Дългопол, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Созопол, Суворово и Шабла.

Сподели публикацията