Министър Динкова в Мадрид: Нашата мисия е туристите да видят България такава, каквато е в нашите сърца
Министър Динкова в Мадрид: Нашата мисия е туристите да видят България такава, каквато е в нашите сърца
Slide
Slide
Slide
Slide

В рамките на изложението FITUR в Мадрид, министърът на туризма се срещна със световноизвестната испанска дизайнерка Агата Руис де ла Прада

Мадрид. „Колкото по-натоварен е щандът ни тук на изложението FITUR, толкова повече хора имат шанса да се запознаят с България. Правя всичко възможно, за да може испанците да видят страната ни, както ние я виждаме със сърцата си – с любов, знаейки какво предлага нашата култура, нашата природа, автентичността на хората и кулинарията ни. Това всъщност е нашата мисия“, каза министър Зарица Динкова по време на изложението FITUR в Мадрид.

Министър Динкова подчерта, че за да се наложи България като дестинация за четири сезона, общественияти неправителственият сектор трябва да позиционират добре видовете туризъм като СПА, здравен, приключенски, кулинарен, винен, богатата ни история, археология и др. „България е страна, в която може да бъде съчетавана изключителна комбинация от видовете туризъм. Всичко това се отнася и за вътрешността на страната, и трябва да сме проактивни в неговото представяне“, заяви министърът на туризма.

Зарица Динкова се срещна и със световноизвестната испанска дизайнерка, трета маркиза на Кастелдосриус и 29-та баронеса на Санта Пау – Агата Руис де ла Прада, която през 2023 г. организира гала вечер на испанската мода в София.

„Пътуването ми в България беше сред най-приятните за мен. С повече от 200 испанци, в София направихме модно шоу с много танци и беше изключително. С удоволствие ще се върна в България, но пътуването ми този път със сигурност ще продължи по-дълго“, подчерта де ла Прада.

Сподели публикацията