Slide
Slide
Slide
Slide

Истанбул. „Потенциалът на турския пазар е огромен, затова трябва да намерим начин да го реализираме и да улесним достъпа на турски туристи у нас. Турските туристи са изключително важни за България, а през декември отчетохме 22% ръст на турските туристи“, каза министърът на туризма Зарица Динкова при откриването на международното туристическо изложение East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition (EMITT).

Министър Динкова подчерта стремежа на България да се наложи на турския пазар като водеща дестинация за СПА, здравния и балнео туризма. „През декември организирахме обиколка за турски журналисти и инфлуенсъри, а техните писмени и видеоматериали имаха много силен отзвук в турската общественост. България и българският туристически бранш има какво да покажат“, подчерта министър Динкова.

България се представя с красив щанд на туристическото изложение в Истанбул (снимки)

Международното изложение EMITT се провежда за 27-ми път, а освен от министър Динкова страната ни е представена и от Ангел Чолаков – извънреден и пълномощен посланик на България в Турция, Васил Вълчев – генерален консул в Истанбул и проф. Мариела Модева – съветник на министъра на туризма.

България привлича посетителите на туристическото изложение в Истанбул с интересна атракция

България се рекламира на щанд с площ от над 100 кв. м., възможностите за туризъм представят „Албена“ АД, Win Travel, Замъкът „Влюбен във вятъра“ в Равадиново, P Group и общините Кюстендил, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Банско и Хисаря.

Сподели публикацията