Министерството на туризма публикува поканите за участие в туристическите изложения в Токио и Истанбул
Министерството на туризма публикува поканите за участие в туристическите изложения в Токио и Истанбул
Slide
Slide
Slide
Slide

Истанбул. 80 студенти и преподаватели по туризъм от Икономическия университет във Варна посетиха туристическото изложение в Истанбул. Учебното заведение възстанови традицията да посещава експото, която беше прекъсната заради световната пандемия.

България привлича посетителите на туристическото изложение в Истанбул с интересна атракция

“Допринасяме бъдещите професионалисти в сферата на туризма да имат възможност да видят на практика какво представляват туристическите изложения, да ги срещнем с участниците, да им покажем какво представлява щанда на България, какви са рекламните материали, как страната ни се представя, както и съответно и нейните конкуренти”, заяви пред Bgtourism.bg гл. ас. д-р Красимира Янчева в катедра “Икономика и организация на туризма” към Икономически университет – Варна.

гл. ас. д-р Красимира Янчева/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Тя посочи още, че в турския мегаполис студентите имат тридневна богата културна програма, която включва и задачи от учебни процес, трябва да правят екскурзоводски беседи по време на пътуването.

България се представя с красив щанд на туристическото изложение в Истанбул (снимки)

“Щандът на България ни хареса. Влязохме от централния вход и студентите веднага го забелязаха, защото беше на централно място. Бяха доволни от топлото посрещане на министъра на туризма Зарица Динкова. Направихме си и общи снимки”, допълни Янчева.

Министър Динкова в Истанбул: Потенциалът на турския пазар е огромен, затова трябва да намерим начин да го реализираме и да улесним достъпа на турски туристи
Сподели публикацията