Slide
Slide
Slide
Slide

Пловдив. Днес 27 септември туристическият сектор в цял свят отбелязва своя професионален празник – Световния ден на туризма. По този повод най-дейното сдружение в град Пловдив „Съвет по туризъм Пловдив“ поздравява всички работещи в сферата на туризма.

Всяка година Световната организация по туризъм (UNWTO) поставя тематичен акцент в честванията на празника. За 2023 г. това е „ИНВЕСТИЦИИ ЗА УСТОЙЧИВО БЪДЕЩЕ“.

За да се гарантира възстановяването на туризма, бъдещия растеж и развитие е жизненоважно да не спираме да инвестираме:

  • В хората – инвестиции в образованието и уменията;
  • В природата – зелена трансформация;
  • В градовете – инвестиции в инфраструктури, атракции и др.;
  • В технологиите и иновациите – инвестиции, които да бъдат в помощ на бизнеса и туристите;
  • В наследството и традициите – инвестиции на време и усилия в действията по съхранение на паметта и историята.

Мотивирани от темата за 2023 г. Съвет по туризъм – Пловдив, организира кръгла маса на тема „Туристическото образование и бизнес си подават ръка“. Вярваме, че инвестицията в образование, заздравяване на връзките между туристическия бизнес и образование са най-важната инвестиция по пътя към просперитет на сектора.

Срещата ще се проведе на 6 октомври в Пловдив. Подробности за събитието и условия за участие може да видите на сайта на сдружението – www.tourismplovdiv.org

В кръглата маса ще вземат участие всички университети и учебни заведения в Пловдив, имащи отношение към туризма, г-жа Мариета Георгиева – заместник-министър на Образованието и науката и г-н Илин Димитров – секретар на президента по образование, култура и туризъм. Очаква се потвърждение и от Министерство на туризма.

Екипът на Съвет по туризъм – Пловдив кани представители на туристическия бизнес на територията на град Пловдив да вземат активно участие в събитието.

Съвет по туризъм – Пловдив е едно от най-дейните сдружения в България и в град Пловдив. То започва дейността си в далечната 1999 г. и не е прекъсвало дейността си и до днес.

Успешно организира четири големи туристически фестивала в град Пловдив:

  • „Дефиле на младото вино“;
  • „Дефиле вино и гурме“;
  • „Винени нощи във Филипополис“ и
  • „Уикенд в Пловдив“.

Също така е деен инициатор на събития и идеи, които подпомагат развитието на туристическия сектор.

Сподели публикацията