Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
София. По българските курорти и населени места по морето са разположени банкомати, които удържат 10-15% от изтеглената сума и такси за превалутиране, съобщи основателят на платформата „Ние, потребителите“ Габриела Руменова.
„Условията за транзакцията не са обявени предварително на устройството, което не може да бъде разпознато като собственост на познатите банки в България. Те стават ясни от нашумели случаи, в които туристи са „платили“ за тегленето такса над 110 лв.“, споделя дългогодишният експерт в сферата на защитата на потребителите.
Нейните препоръки при теглене от банкомати са: предпочитайте банкомат на банката, издател на картата Ви;  aлтернативен вариант е банкомат на друга банка, но при известни за Вас условия;  избягвайте „непознати“ банкомати.
При теглене от непознати устройства потребителите трябва предварително да се информират от официалната интернет страница на дружеството за всички условия.
„Не поставяйте картата си в устройството с нагласата то да Ви води и да Ви информира за всичко в процеса на теглене. Проверете за телефон, на който можете да получите съдействие при проблеми“, съветва още Руменова. Тя посочи, че има и случай, при който човек е изтеглил 1 000 лева и е платил 100 лева за комисионна.
Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA