Slide
Slide

Варна. Министерството на туризма е официален партньор на Българската Федерация по Волейбол по време на европейския шампионат. По този начин се изпълняват активни рекламни дейности за позициониране на страната ни като привлекателна туристическа дестинация, като българското туристическо лого е интегрирано в бранда на спортното събитие.

Министерството на туризма работи активно за привличане на български и чуждестранни туристи при провеждане на спортни събития в страната. Това коментира министърът на туризма Зарица Динкова по време на откриването на Европейското първенство по волейбол за мъже 2023 в Двореца на културата и спорта във Варна.

Тя изрази мнение, че спортът е изключително важен за здравето и че Министерството на туризма подкрепя всякакви инициативи, свързани с развитието на спортния туризъм. По думите и се работи за насърчаване на вътрешния туризъм и за привличане на повече чуждестранни посетители, а провеждането на подобно мащабно първенство дава възможност за гостите в страната ни да се запознаят с различни културни и природни забележителности в региона.

Сподели публикацията