Зарица Динкова: Министерството на туризма и НСА работят в тясно сътрудничество за подкрепа и обучение на млади кадри
Зарица Динкова: Министерството на туризма и НСА работят в тясно сътрудничество за подкрепа и обучение на млади кадри
Slide
Slide
Slide
Slide

Министърът на туризма Зарица Динкова участва в откриването на реновираните учебно-спортни съоръжения на Националната спортна академия „Васил Левски“

София. „Министерството на туризма работи в тясно сътрудничество с Националната спортна академия „Васил Левски“ и оказва пълна подкрепа за развитието на млади кадри. Факултетът за „Обществено здраве, здравни грижи и туризъм“ на НСА обучава специалисти, които намират своето поле на развитие в сферата на СПА туризма. Това заяви министър Зарица Динкова по време на откриването на новоизградена образователна инфраструктура и реновирани учебно-спортни съоръжения в НСА.

Тя допълни, че здравният туризъм е с голям икономически потенциал и е привлекателен за туристическите компании и инвеститорите.

Министър Динкова посочи още, че голяма част от заетите в сектора професионалисти, са именно спасителите. „Те имат важна роля, защото както всички знаем, отговарят и се грижат за живота и здравето на туристите основно през летния сезон.“, каза Динкова.

В събитието участваха министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, министърът на образованието и науката Галин Цоков, ректорът на Националната спортна академия „Васил Левски“ Николай Изов, студенти и гости.

Сподели публикацията