„България Еър“ посреща третия си самолет Airbus A220-300 в своя флот
„България Еър“ посреща третия си самолет Airbus A220-300 в своя флот
Slide
Slide
Slide
Slide

София. В ранните часове на 3 ноември, с полет FB 9921 от Осло, на летище София се приземи следващото модерно допълнение на въздушния флот на „България Еър“ – третият самолет Airbus A220-300 LZ-PAR.Авиокомпанията модернизира и надгражда своя флот през 2023 година, като с търговската експлоатация на новите самолети по редовните си линиипредлага на пътниците високо ниво на комфорт по време на полет. Новите самолети са по-екологични и икономични, използвайки 25% по-малко гориво. Airbus А220 са с намалени вредни емисии и с наполовина по-малък шумов отпечатък.

Пасажерите ще могат да пътуват изключително удобно в новия самолет, който предлага най-широките седалки в своя клас, по-големи прозорци, много светла и тиха пътническа кабина и адаптивна климатична система. Редица функционални удобства като USB портове за зареждане на електронни устройства също са на разположение на всяка седалка. Самолетът от по-голямата модификация А220-300 разполага със 143 места, 8 от които са запазени за бизнес класата и предлага повече разстояние между редовете. Конфигурацията на местата в А220 е в съотношение 3:2, като това позволява 80% от пътниците да бъдат разположени до прозореца или пътеката.

С регистрацията си LZ-PAR националният превозвач продължава традицията с наименуването на самолетите на големи европейски градове като френската столица Париж. Предишните два самолета Airbus A220, които пристигнаха през юни и август, са с регистрации LZ-ROM /Рим/ и LZ-LON /Лондон/.

Сподели публикацията