Коледното село в Чавдар/Снимки Стоян Мечкаров
Slide
Slide
Slide
Slide

Чавдар. Коледното село в Чавдар очаква 100 000 посетители тази година, съобщиха от общинската администрация за Bgtourism.bg. Селото се намира на 70 км от София, а в него живеят 1300 души.

И тази година населеното място, което през годините се превърна в еталон за чисто и красиво село в България, е изградило чудесен Коледен базар с 12 къщички. Празничната атмосфера и интересната програма обогатяват ежедневието на местните жители и привличат гости от близки и далечни градове и села. Село Чавдар е център и единствено населено място в община Чавдар, Софийска област.

Коледното село отвори врати на 2 декември и ще посреща посетители до 1 януари, във всички почивни дни, но без 24 декември.

Гостите на Чавдар могат да опитат специално подбрани немски вурстове и наденички, бургери, месни деликатеси, класическо греяно вино „Глювайн“ и ароматни вина.

В къщичките ще откриете още коледни сувенири, персонални  подаръци от дърво, ръчно изработени свещи, сапуни, шевици, порцелан за оцветяване и украса за дома.

Ето и програмата на събитията в Чавдар през декември и в първия ден на 2024 г.:

Сподели публикацията