Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Бургас. Тази седмица отново ще предложи динамика и настроение в Бургас, а тематичните уикенди продължават до края на месеца, съобщиха от местната община. Вторият такъв през септември е Рибен уикенд. Едно любимо събитие се завръща – Фестивал на рибата и виното, който ще се проведе на 7, 8, 9 и 10 септември.

Вкусна морска храна, приготвена на място във фестивалната зона, подбрано вино и пъстра програма очакват всички бургазлии и гости на града. Фестивалната зона ще бъде разположена до експоцентър „Флора“. Тя ще работи на 7 септември – от 17.00 до 23.00 ч, на 8 септември – от 16:00 до 23:00, а в събота и неделя – от 11.00 до 23:30. Входът е свободен!

Освен интересната програма, в рамките на фестивала ще се състои и традиционният конкурс за „Най-вкусна рибена чорба“, за който могат да кандидатстват всички заведения и домашни майстори, които вярват, че са номер 1 в Бургас! Ако искате да участвате, е необходимо да заявите това на festivalnaribataivinoto@gmail.com и на 10 септември, в 12.30 ч., да донесете своята тенджера с 3-4 порции за дегустация и оценяване. Специално жури ще оцени предложенията и ще награди отличената рецепта с приз.

Още на 7 септември гостите на фестивала ще могат да се насладят на танцова програма, дегустация на български вина и концерт на Самуел Мануелян, Йордан Петков, група „Горещ пясък“ и звездата на вечерта – Кичка Бодурова.

Вторият фестивален ден ще бъде открит с мажоретни танци, кулинарна демонстрация на венецуелска кухня, концерт на Бургаския духов оркестър, Artem & Tatyana Manchos от Украйна, „BG дуетът“ и латино фуриите от „Mambo Song“. Вечерта ще завърши с лятно кино под открито небе и прожекция на комедията „Бай Иван“.

На 9 септември програмата ще бъде открита с куклен театър за най-малките, ще продължи с вкусни кулинарни демонстрации и състезания, концерт на Формация за стари градски песни, Stand Up комеди шоу, концерти на Петя Буюклиева и „Джанго Зе“. Третият фестивален ден също ще завърши с лятно кино под звездите.

В неделя, 10 септември, ще се проведе и конкурсът за „Най-вкусна рибена чорба“. Танцови програми, концерти, игри, винени и кулинарни демонстрации ще изпълнят програмата за деня, а вечерта ще завърши с фолклорното шоу на Клуб за народни танци „Елбетица“ и концерт на Николина Чакърдъкова. В специално обособената детска зона на Фестивала на рибата и виното ще се погрижат децата да се забавляват с редица игри, състезания и работилници, така че не забравяйте да вземете и най-малките любители на летните приключения.

За повече информация, следете фейсбук страницата на фестивала: https://www.facebook.com/festivalnaribata/

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA