Slide
Slide

Девин. Туристическата индустрия в Девин има необходимост от подкрепа. Това призова в своята страница във фейсбук д-р Сийка Кацарова – вицепрезидент на Европейската СПА асоциация и председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. Тя е и почетен гражданин на родопското градче Чепеларе. Ето какво споделя Кацарова:

Целогодишно страната ни посреща милиони туристи, които преоткриват богатствата на България чрез различни видове туризъм. Чистият въздух в планината, гостоприемството, природните ресурси, традиционните ястия и съхранената природа очароват гостите ни.

Една от тези дестинации е Девин – известен със своите лечебни термални води и благоприятни климатични условия, отлично място за възстановяване на тялото и духа от стреса на работното ежедневие, както и за провеждане на програми по превенция и профилактика на различен тип заболявания чрез средствата на природата .

Случаят, свързан с реката от последните дни, е притеснителен, но има компетентни и контролни органи, които разследват и трябва да се изказват по темата. От изнесената информация и от наблюденията ми, еко катастофа няма. Общината и всички отговорни и заинтересовани страни правят всичко възможно ситуацията да бъде овладяна и управлявана правилно.

В момента ставаме свидетели на безотговорно говорене във фейсбук от всякакви „специалисти“, които създава паника в цял един град и с действията си могат да нанесат непоправими щети на жителите му и на дестинацията. Мерки се вземат и ще бъдат взети, но не мога да не отбележа, че съм загрижена за членовете на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм в Девин, защото негативното говорене рефлектира и върху тях, върху техните семейства, върху един от основните поминъци за цял един град.

През годините винаги сме били впечатлени от професионализма на нашите колеги, които са изключителни експерти. Днес хотели и къщи за гости разчитат на българските и чужди туристи да продължат да посещават дестинацията с цел туризъм. Те имат необходимост от подкрепа!

Нека да не прехвърляме тежестта на един конкретен случай, който се следи активно от компетентните органи, върху хората и техния поминък, защото еко катастрофа няма.

Нека да продължим да съхраняваме и пазим природните богатства на Девин, да съхраним туристическата индустрия и да бъдем отговорни с поведението и говоренето си, защото всеки един от нас е България!

Сподели публикацията