Slide
Slide
Slide
Slide

Париж. Олимпийските игри в Париж започват след половин година, но цените на хотелите във френската столица вече се утроиха, съобщи Euronews Bulgaria. Стаите за датите около спортния форум през лятото може да струват от 200% до близо 500% повече в сравнение с останалите дни от годината.

„Радваме се, че дойдохме в Париж сега, защото не бихме го направили по време на Олимпиадата“, коментира туристка. Друга пък каза, че за най-голямото спортно събитие през тази година през лятото, няма да посети града, тъй като „цените са твърде високи.“

Средната цена за една стая е тройно по-висока за нощувката между 26 и 27 юли заради церемонията по откриването на Олимпийските игри.

“Обичайно средната цена за класическа стая е 330 евро и нараства до 530 евро в началото на Олимпиадата, около 26 юли… Все още се ориентирам спрямо конкурентите ми в района. Опитваме да се възползваме максимално”, каза Шарлин Пелетие, собственичка на Hôtel du Muguet.

Преди Олимпидата властите във Франция ще проверят цените в 10 хил. хотела и ресторанти в цялата страна. Очаква се близо 16 млн. туристи да посетят Париж по време на едно от най-очакваните спортни състезания.

А преди това, френската столица се готви и за друго грандиозно събитие – четири последователни концерта от световното турне на Тейлър Суифт, които ще се проведат в средата на месец май.

Сподели публикацията