В Банско инсталираха паркомати на ключови места
В Банско инсталираха паркомати на ключови места
Slide
Slide
Slide
Slide

Банско. Още една стъпка към превръщане на Банско в „Smart city” – технологично модерна градска зона, бе направена чрез инсталирането на паркомати на ключови места в града.

Първите четири устройства са монтирани на ул.”Цар Симеон” на т.н. Стара автогара, на същата улица до входа на градския парк, на кръстовището на ул.”Иконом Чучулайн” с ул.”Хан Аспарух” и на ул.”Питу Гули”.

Плащането чрез паркомата възможно с карти Visa, Master Сard, American Express, Union Pay, JCB, Bancontact и с български монети от 10 ст., 20 ст., 50 ст. 1 лв. и 2 лв. Плащането се извършва чрез системата myPOS и се отчита от ФУВАС . Чрез тъчскрийна на паркоматите може да бъде избрано времетраенето на престоя на автомобилите, като цената за час остава 1.20 лв. с ДДС. При проблеми с работата с устройството, гражданите могат да се обаждат за съдействие на телефон 070013007.

Другото нововъведение е сканирането на QR-code за заплащане на престой, като на десетки места в града са поставени стикери с кода.

Плащането за паркинг е възможно с въведените по-рано PayPark, URBO и SMS.

Чрез приложение, общинските служители в синята зона ще могат да проверяват всяко плащане, както и всеки автомобил в какъв режим на паркиране е. Касовото плащане на талони също е валидно.

Жителите и гостите на гр.Добринище могат да плащат такса за престой на автомобили чрез QR-code и SMS.

Карта за платено и безплатно паркиране в гр.Банско – https://shorturl.at/hnxT1

Наредба за платено паркиране на МПС на територията на община Банско – https://shorturl.at/epAP5

 

Сподели публикацията