Над 200 българи са блокирани на летище в Германия заради отменен полет
Над 200 българи са блокирани на летище в Германия заради отменен полет
Slide
Slide
Slide
Slide

Франфурт. Над 200 българи и чужди туристи вече 15 часа са блокирани на летище Франкфурт-Хан, в очакване на полет за София, съобщава Faktor.bg.

Самолетът на авиокомпания Wizz Air е трябвало да излети снощи, 5 август в 21,20 часа по разписание към българската столица.

Отлагаха на три пъти часа за заминаване без да дават никаква информация. Накрая, малко преди полунощ, обявиха, че полетът за България се отменя за 6 август в 16,10 часа. Това разказа по телефона от немското летище 24-годишната Ивелина. Тя е студентка, прибирала се за лятната ваканция.

Решението за отменения полет предизвикало силно негодувание сред пасажерите. Стигна се до пълна анархия на моменти, хората бяха превъзбудени, възмутени, крещяха, ругаеха София, защото все с тази дестинация имало проблеми. Видео ТУК! Стигна се дори до опит гневните пътници да блокират движението на автомобилите пред летището. Отвратително е, че те поставят в капан в полунощ, без възможност да предприемеш друг вариант, без опция да си наемеш хотел или да си осигуриш дори минимален комфорт. Но най-гадно е, че няма никаква комуникация с компанията превозвач. Дори елементарна информация не получихме – каква е причината. Неофициално стана ясно, че проблемът е вероятно технически.

Провалил се е и полетът от София – самолетът изобщо не е излетял. Явно и на софийското летище е имало проблеми, разказва сънародничката ни. Според нея случващото се е изключително лоша реклама за България и то в разгара на туристическия сезон. Пътници коментирали, че все проблемни са полетите от и за България, без да имат представа защо.

По думите на българката за проваления полет е имало пасажери, идващи от Германия, Франция, Люксембург и Белгия, заради местоположението на летището. Изкарали са цялата нощ по пейките, на земята, някой спели по масите на кафенетата, обслужващи пътниците на летище Хан. Изключително тежко е било за семействата с малки деца.

Все пак се надяват днес в 16,10 часа самолет за София да излети, въпреки това голяма част от пасажерите са заявили, че ще търсят отговорност и обезщетения  от компанията.

Сподели публикацията