Slide
Slide

София. Собствениците на туристически и търговски обекти могат да заплатят по-евтино лиценза за музика, като ползват 10% отстъпка за авансово плащане до края на м. февруари. Това напомня организацията на автори и композитори МУЗИКАУТОР във връзка с регулярната кампания за лицензиране на сектор „Хотели, ресторанти, кафенета“ (ХОРЕКА).

По действащата тарифа на МУЗИКАУТОР, одобрена от министъра на културата, собствениците могат да ползват отстъпки също при постигнат индивидуален обем на възнагражденията, работа на обектите до три дни в седмицата, за новооткрити обекти, както и за малки населени мета.

Тарифата на МУЗИКАУТОР е договорена с представителната организация на бранша – Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), а съгласно споразумението с нея членовете на БХРА могат да ползват своите браншови отстъпки и в следващите пет години.

МУЗИКАУТОР напомня още, че авторските възнаграждения, плащани от ХОРЕКА сектора, се разпределят към авторите на музиката. По този начин техните интереси са защитени и авторите са стимулирани да създават нова и по-качествена музика, която отново да носи добавена стойност за туристическия и търговския бранш.

Сподели публикацията