Пристанището на Доха бе домакин на церемонията по именуване на MSC World Europa
Пристанището на Доха бе домакин на церемонията по именуване на MSC World Europa
Slide
Slide
Slide
Slide

Доха. Пристанището на Доха беше домакин в неделя вечерта на именуването на пътническия кораб MSC World Europa, който осигурява 5-звездно гостоприемство на феновете на Световното първенство по футбол в Катар (започва на 20 ноември 2022 г.).

На церемонията присъстваха Н. Пр. заместник-председател и главен изпълнителен директор на Катарската фондация Шейха Хинд бинт Хамад Ал- Тани и няколко длъжностни лица и заинтересовани страни в сектора на хотелиерството и пътуванията в страната.

Церемонията по именуване, дългогодишна морска традиция, се проведе в партньорство между Qatar Airways и MSC Cruises Group на новия терминал, определен за приемане на големи круизни кораби в пристанището на Доха, за откриването на най-новия му плаващ круиз MSC World Europa.

MSC World Europa има 2 626 каюти и е ултрамодерен градски метрополис в морето, предлагащ истински свят от различни изживявания, като същевременно поставя нов стандарт за круизната индустрия.

Круизът към мечтания бизнес потегля от офис в кафене и празна банкова сметка

Събитието включваше различни шоута от местни артисти, авангардна прожекция на видеокарти върху корпуса на кораба, огромно шоу с дрон и грандиозно финално изпълнение на международния певец и текстописец Матео Бочели, представящ своята солова изява за първи път в Доха. Сред специалните гости на церемонията бе и представителят на българския туроператор CruiseGuru – Диана Благоева.

Запознайте се с предложенията на CruiseGuru ТУК

Акбар Ал Бакър

Н.Пр. Акбар Ал Бакър – председател на Qatar Tourism и главният изпълнителен директор на Qatar Airways Group, коментира: „Докато Qatar Airways е глобалната авиационна врата към Катар, морската индустрия е много важна за туризма и дългосрочните икономически и културни връзки, които носи. Като устойчивост е жизненоважно за бъдещия растеж на авиацията, MSC World Europa илюстрира как морската индустрия се справя с предизвикателствата на ефективността и намаляването на емисиите. Церемонията по наименуването на MSC World Europa е важна прелюдия към световното първенство по футбол през 2022 г. и показва огромното усилие и сътрудничество, необходимо за осигуряване на най-добрата световна купа досега.”

Сподели публикацията