Снимки FB MSC Cruises
Slide
Slide

Доха. Пристанището на Доха беше домакин в неделя вечерта на именуването на пътническия кораб MSC World Europa, който осигурява 5-звездно гостоприемство на феновете на Световното първенство по футбол в Катар (започва на 20 ноември 2022 г.).

На церемонията присъстваха Н. Пр. заместник-председател и главен изпълнителен директор на Катарската фондация Шейха Хинд бинт Хамад Ал- Тани и няколко длъжностни лица и заинтересовани страни в сектора на хотелиерството и пътуванията в страната.

Церемонията по именуване, дългогодишна морска традиция, се проведе в партньорство между Qatar Airways и MSC Cruises Group на новия терминал, определен за приемане на големи круизни кораби в пристанището на Доха, за откриването на най-новия му плаващ круиз MSC World Europa.

MSC World Europa има 2 626 каюти и е ултрамодерен градски метрополис в морето, предлагащ истински свят от различни изживявания, като същевременно поставя нов стандарт за круизната индустрия.

Круизът към мечтания бизнес потегля от офис в кафене и празна банкова сметка

Събитието включваше различни шоута от местни артисти, авангардна прожекция на видеокарти върху корпуса на кораба, огромно шоу с дрон и грандиозно финално изпълнение на международния певец и текстописец Матео Бочели, представящ своята солова изява за първи път в Доха. Сред специалните гости на церемонията бе и представителят на българския туроператор CruiseGuru – Диана Благоева.

Запознайте се с предложенията на CruiseGuru ТУК

Акбар Ал Бакър

Н.Пр. Акбар Ал Бакър – председател на Qatar Tourism и главният изпълнителен директор на Qatar Airways Group, коментира: „Докато Qatar Airways е глобалната авиационна врата към Катар, морската индустрия е много важна за туризма и дългосрочните икономически и културни връзки, които носи. Като устойчивост е жизненоважно за бъдещия растеж на авиацията, MSC World Europa илюстрира как морската индустрия се справя с предизвикателствата на ефективността и намаляването на емисиите. Церемонията по наименуването на MSC World Europa е важна прелюдия към световното първенство по футбол през 2022 г. и показва огромното усилие и сътрудничество, необходимо за осигуряване на най-добрата световна купа досега.“

Сподели публикацията