Slide
Slide

Москва. Туроператорът „Музенидис Травел“ обяви, че спира дейността си в Русия.  Компанията е публикувала съобщение на сайта си до туристи и партньори, съобщава Турдом.

„Искаме да уточним, че както руските, така и гръцките компании работят под марката Mouzenidis Travel. Това са различни юридически лица с различни собственици и политики на управление. Това изявление е формирано от руската група компании „Музенидис Травел“, адресирано до нашите преки клиенти и партньори, а думите „ние“, „нашата компания“ означават само руски юридически лица“, се казва в изявление на туроператора.

От компанията отбелязаха, че гръцките партньори на Mouzenidis Travel признават задълженията си, но към момента не са готови да ги покрият.

„В момента подготвяме иск срещу гръцката Mouzenidis Travel, за да възстановим причинените щети“, се казва в писмото.

От туроператора обаче обясниха, че няма да се затваря, докато не бъдат изпълнени всички необходими формалности. Отговорността на Mouzenidis Travel е застрахована за 80,5 милиона рубли в ИК „ТИТ“. В близко бъдеще ще бъдат предоставени всички необходими документи за получаване на обезщетение за туристите. Процедурата ще бъде публикувана отделно след съгласуване със застрахователната компания.

Според Rostourism закриването на руския клон на холдинга ще засегне 27 000 туристи, които са закупили екскурзии до Гърция през 2020 г.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram,  LinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията