Пампорово

Пампорово. “Много българи, които почиват в Алпите по време на празниците, предпочитат тази година да почиват в Пампорово заради добрите условия за зимни спортове”, споделя изпълнителният директор на “Пампорово” АД Мариян Беляков в новия брой на Информационния бюлетин на Министерството на туризма.

Пампорово

“Очакваме силен интерес към Пампорово и след 20 януари, когато започва турската ваканция и хотелите са резервирани. След това е и българската междусрочна ваканция за учениците – в края на месеца и началото на февруари.
Снежната покривка при нас е достатъчно дебела и пистите се поддържат добре. Ски зоната в Пампорово е стабилна и предлага добри условия за всички нива на каране на ски и сноуборд. Благодарение на системата за изкуствен сняг и усилията на екипа ни, в ски зоната на курорта са отворени 7 писти и работят 5 лифта”, допълва Беляков.

Той посоча, че ръст както на български, така и на чуждестранни туристи се отчита от началото на ски сезона. По-сериозно е увеличението при чуждестранните ваканционни групи. Повече англичани, ирландци, румънци пристигат в курорта, който през последните седмици е едно от малкото места в европа с добри условия за ски на фона на пролетните температури в повечето зимни дестинации. Цялото мнение на специалиста може да прочетете ТУК.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA