Slide
Slide

София. Във връзка с привличането на повече млади хора, които се готвят за кариера в сектор туризъм, министър Димитров и Министерството на туризма организират кампания, насочена към сътрудничество със специализираните училища по туризъм, което е ключово за решаване на проблема с кадрите в туризма. Тази кампания е напълно в контекста на обявената от Европейската комисия 2023-та за Европейска година на уменията.

“Мнението ми е, че на младите хора от училищата по туризъм трябва да бъде показано, че това е една перспективна и привлекателна сфера за реализация. Има много възможности за кариерно развитие и развитие на талантите и в туризма, необходимо е само да имат повече информация и стимули.”, заяви Димитров.

От следващата седмица започва серия от срещи в професионалните гимназии по туризъм в страната. “Всеки един работещ в сектора допринася за качеството на нашия туристически продукт. А без обучение на кадри, няма как да имаме качествен продукт.”, допълва министърът.

“Целта ни е с колегите ми заместник-министри да посетим повечето от над 110-те средни училища, в които се изучава туризъм и чрез разговори, срещи с успешни мениджъри и споделяне на добрите практики да мотивираме учениците, да ги увлечем и да им покажем, че всъщност те са утрешните специалисти.”, каза още Димитров.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA