Мадан
Slide
Slide

Мадан. Уникален по рода си празник „Дни на маданския кристал“ или „Mineral show Madan“ ще се проведе на 12 и 13 май в Мадан.
Той е посветен на емблематичните за района красиви и уникални кристали, открити на стотици метри под земята в района. Целта на събитието е да популяризира идеята за превръщане на основния поминък на местното население в туристическа забележителност.

До сега подобни инициативи, които да популяризират маданския кристал се правиха в рамките на традиционните празници на града, а тази година посвещаваме специални дни за провеждането му, като се надяваме празникът да стане традиционен.

Събитието, което е уникално за България ще предложи богата и пъстра програма, като в рамките на два дни, в центъра на града ще бъдат разположени шатри с колекции на кристали от местни и външни колекционери, както и предмети, изработени от кристали.
Всички посетители, освен че ще могат да разгледат експозицията от подземните шедьоври, ще могат и да си закупят от тях.

Организирана е фолклорна програма, която ще бъде представена от читалищата и външи гост изпълнители. Ще се състои и надиграване „Кристали под земята – хоро в душата“ с гостуващи танцови състави от областта. Предвидена е и кулинарна изложба на родопски ястия.

Всички, които искат да се докоснат до блясъка и магията на маданския кристал, или да опитат традиционните родопски ястия под звуците на родопска музика и танци, или да видят любимите си изпълнители са добре дошли, важно условие е да носят със себе си най-доброто си настроение!

ПРОГРАМА:
12 и 13 май /петък и събота/
Колекции на местни и чужди колекционери. Изложба на предмети, изработени от кристали от младежи доброволци от България и Турция и младежи със СОП
Място: Градски площад
12 май /петък/
16.30 ч. Самодеен концерт на читалищата от община Мадан
18.30 ч. На хорото с Тони Войводова
20.00 ч. Концерт на Александър Робов
Място: Градски площад
13 май /събота/
17.30 ч. Родопски изкушения от кухнята на баба
Място: Пред сградата на ОбА-Мадан
18.00 ч. „Кристали под земята – хоро в душата“ с участието на самодейни танцови състави и фолклорни групи
Място: Градски площад
20.00 ч. Концерт на Галин и Доника
Място: Градски площад

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA