Кристиан ИВАНОВ
София. Победителката от популярното състезание “Мастършеф 2023” Марианна Александрова донесе магията на Източна Азия в столичния хотел “Интерконтинентал” с меню от висшата кулинария на специална вечеря за ценители.
Изисканото събитие в ресторант “Флорет” се превърна в чудно пътуване през времето, преминало през отминали романтични епохи и докоснало най-съвременните тенденции в готвенето. Гостите, сред които блестеше и естрадната звезда Силвия Кацарова, опитаха ястия с автентичен вкус и научиха интересни подробности за историята и културата на страните, вдъхновили авторското меню на Марианна Александрова.
Шеф готвачът представи всяко едно блюдата с любопитна презентация и с готовност отговаряше на всеки един въпрос. Студеното предястие включваше мозайка от коджи лаврак, поднесена с уасаби-авокадо крем и маринована краставица.
Последва топло предястие – мисо-буябес супа, поднесена с поширана сфера от скариди, което подготви гостите за кулминацията на вечерта.
А именно основното ястие в менюто: катцу свинско филе, поднесено с ръчно приготвени нудълс матча, емулсия с юзу, редукция със соев сос и едамаме.
Екзотични коктейли придаваха допълнителен цвят и настроение, а финалния щрих на запомнящата се вечер беше положен със свеж десерт – матча тирамису.
“Всяко едно ястие е приготвено с много внимание, подбрани продукти и любов – сподели Марианна Александрова. – Вярвам, че вкусовете на Източна Азия ще оставят своя отпечатък и в кулинарната култура на българите.”
Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE