Ново приложение помага на туристите в Гърция
Ново приложение помага на туристите в Гърция
Slide
Slide
Slide
Slide

Атина. Гръцкият министър на туризма Олга Кефалояни представи новото дигитално приложение mAiGreece, което ще помага на туристите. Апликацията вече може да бъде свалена на мобилни телефони и таблети бързо, лесно и безплатно чрез App Store или Play Store, а потребителите да създадат свой профил чрез страниците си в Google, Apple или Facebook.

В първата стъпка потребителите посочват своите интереси в областта на туризма – култура, природа и дейности с подкатегории. Приложението е на 31 езика, включително и на български. Дигиталният асистент може да отговаря писмено и устно.

Министърът на туризма на Гърция Олга Кефалояни представя новото приложение, което ще помага на туристите
“mAiGreece” включва информация за атракции, музеи, археологически обекти, плажове със син флаг, болници и здравни центрове, полицейски управления, посолства и консулства на чужди държави, както и за съдържанието на v гр. Освен това разполага с функция за спешна помощ чрез тел. 112, която ще изпрати съобщение (sms) до оперативния център на Министерството на климатичните кризи и гражданската защита с географското местоположение на подателя.
Целта на приложението е да подобри качеството, скоростта и достъпността на услугите, предоставяни на посетителите на нашата страна. Приложението е създадено със средства от Плана за възстановяване и устойчивост, отпуснати за увеличаване на дигиталната трансформация на страната.Приложението е разработено от OTE, Accenture и UBITECH, докато Microsoft е доставчик на технологии с Azure Open AI технология.
За още актуални новини, интересни интервюта и предложения за пътешествия в България и по света – присъединете си във вайбър канала на Bgtourism.bg ТУК!
Сподели публикацията