Бургас. Авиокомпаниите преминават към лятно разписание днес със старта на летния сезон на IATA. С редовен полет от Варшава тази сутрин – около 9.40 часа, на летището в Бургас пристигат първите чуждестранни туристи, които са избрали да отседнат в хотели по Южното Черноморие. По традиция те ще бъдат посрещнати с воден салют и официална церемония. В рамките на деня ще бъдат посрещнати и полетите от Братислава, Познан и Краков, всички въздушни връзки ще бъдат реализирани от Ryanair.

Франк Кванте обяви новите маршрути от и до Варна и Бургас през 2023 г., очаква се морските летища да обслужат близо 4 милиона пътници

“Очакваме 2 нови авиокомпании да оперират до Летище Бургас и Летище Варна това лято – Azur Air Ukraine ще изпълнява полети от Полша, а Aegean Airlines ще изпълнява чартърни полети от Лил, Франция. В допълнение, още 2 нови авиокомпании на Летище Варна – Air Serbia, с полети от Белград, и Arkia, които ще изпълняват полети от Тел Авив до Варна. Transavia ще рестартира полетите до Летище Бургас от Амстердам, а няколко маршрута от Скандинавските страни до Варна ще бъдат рестартирани за първи път от 2019 г. – Олборг, Берген и Хелзинки.”, заяви за Bgtourism.bg главният изпълнителен директор на “Фрапорт България” д-р Франк Кванте.

Той посочи, че се очаква морските летища да обслужат близо 4 милиона пътници тази година.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA