Slide
Slide
Slide
Slide

Стара Загора. Над 500 участници от цялата страната се включиха в първото издание на националния форум за модерна кухня, който се провежда в „Културен център“ в Стара Загора.

Събитието бе открито от министъра на туризма Илин Димитров и е организирано от Шефс Клуб – България и Българска асоциация за кулинарна култура, с подкрепата на общината Стара Загора.

“Всички говорим за маркетинг, реклама, качество на туристическия продукт, но в туризма най-важни са хората, защото те са тези, които създават и гарантират високите стандарти и качество”, подчерта министър Димитров пред участниците от цялата страна, които са бъдещите специалисти и професионалисти в туризма.

Министърът връчи грамоти за принос в опазването на българските национални традиции и автентична кулинарна идентичност на организаторите на събитието – Българската асоциация за кулинарна култура и Chef`s club България.

Форумът събра и ученици от 25 професионални гимназии по хранене, преподаватели и студенти. В днешния ден кулинарни презентации се правят от най-известни имена в бранша у нас и в чужбина.

Паралелно с кулинарния форум във фоайето на Културен център „Стара Загора“  се провежда и кулинарно изложение, което представя уникални храни, напитки, които могат да изпробват присъстващите, както и оборудване, облекло и консумативи за професионалистите.

Сподели публикацията