Slide
Slide
Slide
Slide
София. Круизът с Costa не е просто начин да достигнете до избраните места, а също и една различна перспектива на самото пътуване, която го прави още по-приятно и интересно. Круизите на компанията за следващото лято в Средиземно море, Егейско море, Северна Европа са вече обогатени с преживявания на море, които от компанията наричат „Морски дестинации“, част от самото плаване, която позволява да се насладите на дестинацията по различен начин, а именно по вода.
Никола Николов, експерт с дългогодишен опит в предлагането на круизи, сподели специално за Bgtourism.bg, че новата концепция на Costa за „Морски дестинации“ не е непозната за индустрията, но прилагането ѝ в един популярен продукт, какъвто е този на Costa, е наистина новост. За круизите през 2024 г., в допълнение към стандартните посещавани пристанища, Costa са добавили и преживявания, които могат да бъдат видени и оценени най-добре, а понякога и единствено, на борда на круизен кораб. „Много от гостите, които не са избирали никога круиз за своята почивка, нямат дори и бегла представа за удоволствието да преживееш различни места именно от морската перспектива“.
Първата разлика в концепцията на Costa е да отбележат дните на море като дни на плаване между небето и морето. На пръв поглед стандартно преживяване, но всъщност често изпълнено с емоции, които могат да се усетят само на круизен кораб.
„При едно от последните ми пътувания с Costa Smeralda, капитаните на два от корабите на Costa, а именно Toscana и Smeralda, организираха среща във водите край Сардиния. За много гости това се очертаваше като обичаен ден на море, който се превърна в истинска атракция. Двата кораба минаха близо един до друг, което предизвика истинска вълна от емоции на всеки от тях. Спомен, който остава за дълго“, разказа Никола за своето преживяване. „Аз лично много харесвам подобни моменти. За мен това са сторитата, които не споделяме в Инстаграм, които са част от живота ни и ни правят щастливи.“
Избрахме и различни моменти от концепцията „Морски дестинации“, които могат да предадат на уважаемия читател не само представа за замисъла, но и конкретни идеи за бъдещи преживявания, които да го направят щастлив. Или ако не друго, поне любопитен.
* Архипелагът на Санторини – „Мечти по време на залез“. Не случайно залезът на Санторини е един от най-красивите в света. И докато на самия остров не може да го видите от всички страни, то на борда на Costa Fortuna през 2024 ще може да му се насладите с коктейл в ръка, при това от морето, което прави преживяването още по-специално.
* На дълбоко с Калипсо – дълбочината на морето е под нас, обширността на небесата е над нас. Това е мотото на вечерното парти между Таранто (Пулия) и Санторини на борда на Costa Fortuna. Как ще протече е въпрос на Вашето въображение (и на това на екипажа).
* Силуетът на Етна – вулканът, който е туптящото сърце на Сицилия е звездата на този момент, както и най-добрите вина на острова. Един винен фестивал, който ще ви отведе директно до душата на сицилианските аромати и атмосферата на местните винотеки.
* Заливът на Миконос – цялата енергия на този магнетичен остров може да усетите на борда, по време на партито край басейна. Намирайки се измежду светлините на града ще можете да се насладите на усещането за плажовете и белите къщи по време на партито с местни диджеи.
* Дарданелите – прекосяването на протока, особено по залез слънце, е като пътешествие през времето. Ще може да се насладите на дверите към Ориента, да се срещнете отново с една интересна култура.
* Среща с китовете – светлинно шоу, между бреговете на Савона и Рим, посветено на китовете. Иновативен начин да се запознаете с живота им, този в открито море.
* Заливът на Ибиса – островът, който не спи. Нощният живот на острова се пренася на борда. Как ще протече е въпрос единствено на публика.
* 40.4N, 003.2E – Балеарско море, мястото където в тъмнината на Средиземно море, офицер от кораба ще Ви отведе до съзвездията и тайните на вселената.
* 56.9N, 12.1 E – Балтийско море – другото място, където тъмнината на морето ще Ви отведе в дълбините на небето.
* Заливът на Капри – ето го пред Вас, на разсъмване. С чаша неаполитанско кафе в ръка, плавайки и наслаждавайки се на гледката, ще може да усетите острова, символ на красота и сладък живот.
* Фиордът Гейрангер и седемте сестри – с кораба ще пресечете целия фиорд, в компанията на истории и легенди, докато се наслаждавате на един от най-известните водопади в света.
Изборът на Costa е страхотен. Подходът на компанията е иновативен. Ако и изпълнението оправдае очакванията, можем да сме сигурни, че досегашните „дни на море“ скоро ще бъдат заменени от „преживявания на море“ – дестинации без бряг, които да направят живота ни по-интересен, колоритен и запомнящ се.
Сподели публикацията