Slide
Slide

Причината е осмото поредно издание на най-голямото събитие в планинското колоездене в България за годината – Пампорово Байк Фест 2023

Пампорово. От 28-и до 30-и юли, родопския ни курорт ще бъде домакинна най-голямото “байк” събитие в страната за годината – Пампорово Байк Фест 2023. По традиция и тази година, част от програмата на събитието са голямо международносъстезание по спускане включено в календара на Международния Колоездачен Съюз, носещо точки за световната ранглиста, кръг от Българските даунхил серии и кръг от детския шампионат.

До момента заявка за участие в състезанията са дали близо150 състезатели от общо три континента и десет нации. Средзаписаните са някои от най-добрите родни състезатели, кактои представители на Гърция, Турция, Република СевернаМакедония, Румъния, Великобритания, Нова Зеландия, Франция, Италия и Шотландия, като регистрацията за участиевсе още е отворена и най-вероятно броят на участниците да се увеличи.

Освен състезателната част на събитието, по време на “Пампорово Байк Фест” ще има още интересни съпътстващисъбития, свободни за достъп от всички гости на курорта, които искат да се включат.

В петък вечер ще има боулинг турнир, а в събота от 20:00 часа в зала “Родопи” на “Пампорово Конгресен Център” хотел Перелик, ще се състои тематичнаРед Бул Кино вечер” със специална селекция от някои от най-добрите филми за планинско колоездене през годините.

През целия период на събитието, на плац Студенец, в непосредствена близост до финалната зона на състезателнитетрасета, ще бъде изградена сцена и ще бъде обособенаспециалнаекспо зона”.

На място ще бъдат представени различни колоездачни маркии спортни стокивелосипеди, консумативи, дрехи, специализирана екипировка и други.

Състезанията по спускане, част от програмата на събитието,са едни от най-атрактивните в планинското колоездене, и в колоезденето като цяло, като на място има свободен достъп за зрители, а трасетата са изключително зрелищни и включват множество стръмни участъци, корени, камъни, скокове, скални дропове и други.

Официален партньор на Пампорово Байк Фест тази година ще бъде международния телевизионен канал Extreme Channel, по който ще се излъчи специален репортаж от събитието в повече от 40 държави по цял свят.

В съботния ден, на 29.07, ще се проведе детското състезание, а в неделя състезанието за големите. За победителите в отделните категории има подготвен паричен награден фонд от над 3000 лева, както и много предметни награди,предоставени от партньорите на събитието. Пампорово Байк Фест 2023 се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Бултрако Моторс, Ред Бул, Керхер България, магазиниСтената, Aquamatrix, B.yond, FuryFlow, хотел Перелик, Stanley Bulgaria и други.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA