Slide
Slide

Велинград. Специален Коледен влак с парен локомотив ще пътува на 17-и и 18-и декември от Септември до Велинград и от Велинград до Септември. Композицията от четири вагона ще допринесе за празничното настроение на пътуващите с приказната си Коледна украса, а Дядо Коледа е подготвил специални изненади за малки и големи, които ще получат първите си Коледни подаръци по време на пътуването от Септември до Велинград.

Парният локомотив ще потегли с празнично украсените вагони и своите пасажери в 09:15 ч. от теснолинейната гара Септември и ще пристигне във Велинград в 12:00 ч. След кратка обедна разходка за пътуващите с атракционната композиция в курортния град Велинград, Коледният влак ще тръгне от гара Велинград в 14:30 ч. обратно към гара Септември, където ще пристигне в 16:05 ч. По време на пътуването композицията ще има две спирания в посока Велинград на гарите Варвара и Долене, където пътниците ще могат да се насладят и фотографират откриващите им се красиви гледки.

Цената на билета за пътуване в двете посоки е 68 лв. с включено запазено място. Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно, като за тях не е осигурено отделно седящо място. При издаване на билет за безплатно пътуване на децата е необходимо представяне на документ, удостоверяващ тяхната възраст. БДЖ напомня, че децата на възраст до 10 години
задължително пътуват с придружител.

Билети могат да бъдат закупени онлайн на https://bileti.bdz.bg и от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната.

Сподели публикацията