Slide
Slide
Slide
Slide

Габрово. Карнавал! Вие сте в Габрово! Изпили сте бутилка вода или друга напитка! Не изхвърляйте празната бутилка или кенче! Донесете ни ги! Ние ще ви подарим МАСКА или магнитче на Габрово! Това гласи съобщението на организаторите на тазгодишния карнавал.

Инициативата е поредната изненада, която очаква габровци и гостите на града. Специална селекция от герои, изобразени в цветни маски или запомняща се картина от Габрово върху магнитче, са подаръците за всички, които искат да са по-карнавални и по-грижовни към природата! Единственото условие е да предадете пластмасова бутилка или алуминиево кенче.

Очакваме ви на 20 май от 13:30 до 15:30 часа в шатра на пл. „Възраждане“.

Община Габрово благодари на габровската компания „Дизайнер България“ за карнавалния жест и осигуряването на над 600 маски и магнити.

СТО+ – годишният Карнавал в Габрово ще започне с щура, детска и приказна  веселба. Тази година Карнавалният екип се е постарал много за това децата от близо и далеч, които дойдат в Габрово да имат един вълнуващ и запомнящ ден, изпълнен с различни събития. Първи на звездния пешеходен маршрут ще могат да се изявят групите от детските градини в „Карнавална уличка на чудесата“. Това се прави за първи път в рамките на карнавала и ще обедини котешки банди, мускетари, бременските музиканти, славни пирати, различни анимационни герои, бизнес насекоми и още други знайни и незнайни приказни герои в един музикално-танцов уличен спектакъл, изпълнен с хумор и детска врява. Освен тях, карнавалното настроение ще продължи с картина, в която очакваме всички смели и несрамежливи мами, татковци и техните деца, маскирани и нагримирани…до неузнаваемост.  Началото е 11:00 ч. а маршрутът обхваща ул. „Радецка“ – детското шествие ще започне от пл. „1 май“ и ще завърши до храм „Света Богородица“, в рамките на това трасе участниците ще могат да демонстрират своя талант на две трибуни. Карнавална сцена с любимите на всички АнИматорС, актьорите от Държавен куклен театър – Габрово и Бъбъл шоу ще очакват всички в градинката на Глинените гърнета от 12:30 ч.

Няма как да пропуснем нещо много любимо на малки и големи, което най-нетърпеливите вече започнаха да си търсят – пункта за карнавален грим. Учениците от Гимназията за сценични и екранни изкуства в Пловдив ще демонстрират своите умения и талант и ще се погрижат да бъдете изрисувани по уникален начин, който гарантирано ще привлича погледите на всички по време на Карнавала. Пунктът ще е отворен за граждани от обяд до 16:30 часа, а след това учениците ще се включат в голямото вечерно Карнавално шествие.

Сигурни сме, че енергията и ентусиазмът за изяви в този ден ще е толкова голяма, че програмата за малките приятели на Карнавал Габрово ще продължи от 13:00 ч в градинката с мечето с Детски мини карнавал. Водещ ще е бате Енчо, а организаторите обещават много спортни състезания и награди.

Сподели публикацията