Slide
Slide
Slide
Slide

Чепеларе. Чепеларе отбеляза 25 години от откриването на Музея на ските и ски спорта в града и 125 години от основаването на дружество „Родопски юнак“. На 18 май в 17:00 часа бяха поднесени цветя на паметната плоча на юнашкото дружество „Родопски юнак“ пред входа на гимназията – СУ „Васил Дечев“ – гр. Чепеларе. Плочата е открита през 1998 година от последния юнак – член на Дружеството Васил Барбов, дарена е от Фабриката за ски в гр. Чепеларе и е изработена от Стоил Узунов.

В 17:15 часа в Музея на ските и ски спорта, намиращ се в НЧ „Родопска искра 1880“ в гр. Чепеларе бе открита фото-документалана изложба „Спомен от миналото“, посветена на тези годишнини. Интерсните исторически фотографии са запечатали старта и развитието на спортната дейност в община Чепеларе и заслужават да бъдат разгледани и оценени.
По случай 25 годишнината на Музея на ските и ски спорта – гр. Чепеларе , присъстващите бяха почерпени с торта, чиито 25 свещички бяха духнати от децата, идващи от спортна тренировка и уредника на музея – Светла Терзийска. Гостите бяха почерпени и с шапанско по традиция, в чест на Димитър Райчев.

Музеят на ските и ски спорта получи лаптоп като подарък за юбилейния си рожден ден от община Чепеларе, който бе връчен със сърдечна реч и букет за уредничката от г-н Боран Хаджиев – кмет на община Чепеларе.

На събитието присъстваха видни чепеларски спортисти, спортни деятели, треньори, учители, любители на спорта и граждани. Поради спортни ангажименти извън града отсъстваха Екатерина Дафовска и Радослав Янков, които изразиха искрено съжаление, че нямат възможност лично да уважат годишнините. Нашият млад шампион и носител на световна титла по сноуборд при младежите Петър Гергьовски даде добър пример на връстниците си с постиженията си и с това колко е важно да почитаме историята и традициите си.

Желаещите да разгледат фото-документалана изложба „Спомен от миналото“, посветена на тези годишнини могат да го направят до края на месец май.

Сподели публикацията