Slide
Slide
Slide
Slide

София. Среща на върха за инвестиции в туризма на Международната инвестиционна корпорация в туризма  (ITICThe International Tourism Investment Corporation) в София, България на 12-14 септември2022 г.

Целта е улесняване на инвестициите и подкрепа за използване на възможности за туризъм в Централна, Източна и Югоизточна Европа

Международната инвестиционна корпорация в туризма (ITIC) ще проведе своята „Среща за инвестиции в туризма в Централна, Източна и Югоизточна Европа“ от 12 до 14 септември 2022 г. в хотел Hyatt Regency в София, България.

Тъй като инвеститорите в туристическата индустрия все повече обръщат внимание на социалния и екологичен отпечатък на своите проекти, регионите на Централна, Източна и Югоизточна Европа предлагат ненадминати възможности за ново развитие на хотелиерството по отношение на по-голяма устойчивост и иновации.

Срещата ще събере световни експерти в туризма, министри на туризма и инвеститори, за да могат да поставят акцент върху потенциала на туристическата индустрия на Централна, Източна и Югоизточна Европа в полза на всички заинтересовани страни, особено на местните общности.

За инвеститори, частни компании, мениджъри на фондове и финансисти в търсене на нови бизнес възможности, това събитие може да се окаже шанс, тъй като тези части на Европа разполагат с природни обекти, които да бъдат интегрирани в международните туристически маршрути.

Председателят на ITIC Ltd и Invest Tourism Ltd и бивш генерален секретар на Световната организация по туризъм към ООН, д-р Талеб Рифай, е на мнение, че „Централна, Източна и Югоизточна Европа имат впечатляващо разнообразие от културно-исторически обекти. Развитието на туризма трябва да бъде отключено, за да могат тези пазари да реализират пълния си потенциал. Чрез нашата среща на върха ще допринесем за насърчаване на инвестиции и партньорства, както и ще оформим по-добри политики в областта на туризма, за да станат тези региони утре най-популярните дестинации за туристи от цял ​​свят.

Според г-н Ибрахим Аюб, главен изпълнителен директор на ITIC, „тази среща има за цел да насърчи промяна на парадигмата за социалното приобщаване на инвестициите в туризма и да действа като фактор за промяна, тъй като тези дестинации имат разнообразно и богато културно, но и историческо наследство“.

„Ние целим да представим Централна, Източна и Югоизточна Европа, за да разкрием техния неизползвантуристически потенциал и огромните възможности по отношение на нова инфраструктура и услуги“, допълва той.

Освен това, в ерата след Сovid-19 и разглеждайки предизвикателствата на сектора в региона, министрите на туризма, присъстващи на срещата, ще положат основите на нова пътна карта, насочена към повишаване на дългосрочната туристическа привлекателност на тези региони чрез обмен на мнения и обединяване на силите чрез съвместни общи инициативи.

„Радвам се, че Международната инвестиционна корпорация в туризма е избрала София за домакин. София произвежда 40% от БВП на страната и има огромен потенциал за туризъм, утвърждаваме развитието на града като туристическа дестинация и инвестираме в разкриването на богатото й културно-историческо наследство, защото туризмът е важен фактор за икономиката на града ни.“, посочва кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова.

Г-жа Николина Ангелкова, народен представител, заместник-председател на Парламентарната комисия по туризъм и бивш министър на туризма на България, изразисвоята увереност че „конференцията ще повиши видимостта на България и на региона, което ще доведе до устойчив растеж на инвестициите в сектора“.

ЗА ОРГАНИЗАТОРИТЕ

Базираната в Лондон, Обединеното кралство ITIC Ltd (Международна конференция по туризъм и инвестиции) действа като средство за подпомагане между туристическата индустрия и лидерите на финансовите услуги за улесняване и структуриране на инвестициите в устойчиви туристически проекти, инфраструктури и услуги, които ще бъдат от полза за дестинациите, разработването на проекти и местните общности чрез социално включване и споделен растеж. Екипът на ITICпредприема задълбочени изследвания, за да хвърли нова светлина и перспективи върху възможностите за инвестиции в туризма в регионите, в които оперираме. В допълнение към нашите конференции, ние произвеждаме висококачествени документи и публикации и добавяме стойност към марките на нашите клиенти чрез разработване на авангардни маркетингови стратегии.

За да научите повече за нас и нашите конференции в Кейптаун (Африка); България (региони ЦИЕ и ЮИЕ); Дубай (Близкия изток); Лондон, Великобритания(глобални дестинации) и другаде, моля, посетете www.itic.uk.

Сподели публикацията