Новият Airbus A330neo влиза в експлоатация с този полет

Вашингтон/Рим. ITA Airways стартира нова връзка Вашингтон – Рим. Встъпителният полет, който излетя от международното летище Дълес, се експлоатира с новия Airbus A330neo, първият самолет, изцяло построен според новия дизайн на кабината на ITA Airways.

За да отпразнуват стартирането на новия междуконтинентален маршрут и пускането в експлоатация на новия самолет, се проведе церемония по прерязване на лентата на портата за заминаване в присъствието на Пиерфранческо Карино, вицепрезидент по международните продажби на ITA Airways, Криса Вестерлунд, изпълнителен вицепрезидент и главен служител по приходите, Управление на столичните летища на Вашингтон и мин. Плен. Алесандро Гонзалес, заместник-посланик на посолството на Италия във Вашингтон.

За да подчертае още повече важността на новата връзка между Северна Америка и Италия, ITA Airways беше партньор на празненствата по случай Националния празник на Италия, проведени вчера в италианското посолство във Вашингтон. По този повод посланикът на Италия във Вашингтон Марианджела Запия каза: „Новата връзка на ITA Airways и плановете за разширяване на мрежата й в Съединените щати са важни, дългоочаквани стъпки, които доближават Америка още повече до Италия и ни позволяват да укрепване не само на туристическите потоци, но и на политическите, икономическите и културните отношения между нашите две страни“.

Дестинацията във Вашингтон тържествено открива разширяването на междуконтиненталната мрежа на ITA Airways за летния сезон 2023 г. и е подобрена с представянето на новия Airbus A330neo, който направи първия си търговски полет днес.

От какви умения се нуждаят служителите в туризма?

Airbus A330neo е еталонът по отношение на технологиите, дигитализацията, иновациите, ефективността, дизайна и най-добрия израз на Made in Italy, отразявайки основните стълбове на ITA Airways. Новият Airbus, A330neo, посветен на шампиона в маратона Гелиндо Бордин, е изцяло конфигуриран за италианската авиокомпания и разполага с наградената кабина Airspace, нови интериори, проектирани от гения на Валтер Де Силва, нова система за осветление, сложни ин- системи за развлечение при полет и пълна WiFi свързаност в цялата кабина. Допълнително подобряване на италианското изживяване на борда са менютата, подписани от главния готвач Джан Пиеро Вивалда и униформите на екипажа, създадени със стилистичните съвети на Брунело Кучинели.

Новият директен маршрут Вашингтон-Рим на ITA Airways вече работи с пет двупосочни полета седмично и ще предлага ежедневни двупосочни полети в разгара на летния сезон, от 1 август до 28 октомври 2023 г.

ITA Airways има за цел да стане опция номер едно както за италианската общност във Вашингтон, така и за местната и международна бизнес общност, работеща в столицата на САЩ, като предлага директен достъп до Италия, Европа и целия средиземноморски регион чрез своя център на Римско летище Фиумичино.

MSC Seaview – Круизният кораб, на който децата забравят за телефоните си, а родителите се глезят със СПА, гурме и любими коктейли

За ITA Airways 2023 г. ще бъде година на големи инвестиции по отношение на междуконтиненталните операции, със стартирането от Рим Фиумичино на нови директни полети не само до Вашингтон, но и до Сан Франциско, започвайки през юли, и Рио де Жанейро, през октомври. Разширяването на ITA Airways по маршрутите на дълги разстояния е един от ключовите стълбове на стратегията на водещия италиански превозвач, тъй като стимулира рентабилността, като същевременно увеличава операциите на къси разстояния и допринася за удвояване на капацитета на неговата междуконтинентална мрежа.

Съединените щати са първият международен пазар за ITA Airways и най-стратегическият след Италия, както и страната с най-голям брой граждани от италиански произход. Следователно директните полети от Северна Америка до Италия са не само маршрути за развлекателни и бизнес пътувания, но и средство за достигане и свързване с по-широката италианска общност в САЩ.

Културен и СПА туризъм: България се позиционира като дестинация за здравен туризъм на китайски пазар

С директни полети, свързващи Рим Фиумичино и Милано Малпенса до Ню Йорк, Маями, Бостън и Лос Анджелис, ITA Airways има за цел да стане предпочитан превозвач между Северна Америка и Италия и, през Рим, до останалата част от Европа и Средиземноморието. В допълнение, с новите северноамерикански дестинации, отварящи се това лято от Рим Фиумичино до Вашингтон и Сан Франциско, компанията ще изпълнява 122 седмични двупосочни полета между Северна Америка и Италия в разгара на летния сезон. Благодарение на споразумението за споделяне на кодове с Delta, има повече от 100 вътрешни дестинации, до които пътниците на ITA Airways имат достъп чрез вътрешните центрове на американската авиокомпания, като 40 дестинации се обслужват през Ню Йорк JFK и също толкова значителен брой връзки от Бостън, Маями, Лос Анджелис, и Вашингтон, които могат да отговорят на нуждите на повечето пътници по работа и за отдих.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA