Slide
Slide
Интервю за Bgtourism.bg с Весела Богданова – главен мениджър на Медикъл СПА хотел Петте елемента

– Здравейте, г-жо Богданова! Една година се навършва откакто Медикъл СПА хотел Петте елемента получи сертификата си за екологична отговорност и устойчиви практики в управлението „Зелен ключ“. Защо решихте да кандидатствате за световния екоетикет и какви ползи ви донесе този сертификат през последните 12 месеца?
– Екипът на Медикъл СПА хотел Петте елемента реши да кандидатстваме за световния екоетикет „Зелен ключ“ с цел подчертаване на нашата ангажираност към екологичната отговорност и устойчивите практики в управлението на хотела. Разбрахме, че този сертификат не само доказва нашата ангажираност към опазването на околната среда, но и укрепва доверието на нашите гости, които са все по-осведомени и осведомени за екологичните въпроси.

През последните 12 месеца този сертификат ни донесе няколко значителни ползи:
Увеличение на броя на гостите: Много хора търсят хотели, които са ангажирани с екологични стандарти. Ние забелязахме значително увеличение на броя на гостите след придобиването на сертификата, което допринася за растежа на нашия бизнес.
Пестене на разходи за енергия и ресурси: Въвеждането на устойчиви практики в хотела ни позволи да намалим разходите си за енергия, вода и други ресурси. Това не само помага за опазване на околната среда, но и намалява разходите ни и подобрява нашата финансова устойчивост.
Подобрена репутация и обществено признание: Сертификатът „Зелен ключ“ ни даде възможност да се отличим в сферата на устойчивото туризъм и да получим признание от обществото и индустрията. Това не само подобрява нашата репутация, но и насърчава други бизнеси да следват нашия пример.

Медикъл СПА хотел Петте елемента – адресът за сладка СПА ваканция!

Обобщено казано, решението ни да кандидатстваме за световния екоетикет и придобиването на сертификата „Зелен ключ“ се оказа изключително успешно за нашия хотел през последната година, като допринесе за укрепване на нашия бизнес, намаляване на екологичния отпечатък и подобряване на нашата обществена репутация.

– Колко време ви отне, за да покриете изискванията за „Зелен ключ“?
– Тъй като хотелът беше проектиран с концепцията за устойчивост и при строителството му бяха заложени почти всички от изискванията за екология и икономия на ресурси, то на практика ни остана само да съберем документацията за всичко това, да преминем през обучение на персонала и през одит от сертифициращата организация. Имахме късмета да се класираме в конкурс по Проект ETGG2030, съфинансиран по Програма COSME на ЕС, което ни осигури безплатна консултация от специалисти от Софийски университет и покри годишната такса за сертифициране за първата година.

– През последната година „Петте елемента“ стана и Медикъл СПА хотел? Какви други сертификати за качество притежавате относно настаняването и услугите, които предлагате?
– С удоволствие споделяме, че Медикъл СПА хотел Петте елемента е удостоен с престижна награда за високи оценки от нашите ценни гости, които споделиха своите впечатления в социалните мрежи.
Тази награда е резултат от безкомпромисната ни посветеност към изключително качество на обслужване, безупречно гостоприемство и непрекъснато стремеж към подобрения. За нас е изключително значимо да видим, че усилията ни биват ценени от нашите гости и че те се чувстват доволни и задоволени от престоя си в нашия хотел.
С тази награда ние се чувстваме почетени и вдъхновени да продължим да предлагаме само най-доброто на нашите гости и да продължим да изпълваме всяко преживяване с неповторими моменти и специални изживявания. Благодарим на всички наши гости за техните ценни отзиви и за това, че споделят своите преживявания с нас в социалните мрежи.

Весела Богданова: Магията на артистичните програми предлага уникални изживявания за гостите в Сапарева баня

– Медикъл СПА хотел Петте елемента се намира в град Сапарева баня, но в същото време ни предлага едно интересно откъсване от градската среда с топлите си басейни и разкошната панорама сред природата. Каква е вашата философия като домакини и концепция за развитие относно настаняването и процедурите, които са част от портфолиото ви?
– Хармонията на петте елемента – земя, въздух, вода, огън и пространство – е основна концепция в Медикъл СПА хотел Петте елемента, която вдъхновява всички аспекти на нашето предлагане. Вярваме в баланса и взаимодействието между тези пет елемента, което води до цялостно благополучие и хармония на тялото, ума и духа на нашите гости.
Земята: Земята символизира основата, стабилността и корените. В нашия хотел таза концепция се изразява чрез нашите екологични практики и ангажимент към опазването на околната среда. Създаваме уютна и приземена обстановка, която позволява на гостите да се свържат с природата и да се почувстват приземени.
Въздухът: Въздухът е символ на свободата, прозрачността и дишането. В нашия хотел, въздухът представлява пространството за отдих и възстановяване, където гостите могат да се освободят от стреса и да дишат свободно, наслаждавайки се на чист въздух и спокойствие.
Водата: Водата е символ на живота, очистването и обновлението. В нашия хотел, водата е в основата на нашите СПА процедури и терапии, предлагайки на гостите възможността да се потопят в оазис от релаксация и подновление.
Огънят: Огънят представлява енергията, страстта и топлината. В нашия хотел, огънят се изразява чрез уютните камини, които създават атмосфера на уюта и топлина, като същевременно поддържат енергията и жизнеността на мястото.
Пространството: Пространството символизира свободата, възможностите и отвореността. В нашия хотел, пространството е проектирано да предоставя комфорт и свобода на гостите, като им дава възможност да се разтоварят и да се насладят на просторни и функционални общи зони.

Анета Грахльова, главен камериер: Комфортът и спокойната среда имат ключова роля за качествения престой на гостите в хотела

В съчетание, тези пет елемента формират основата на нашата концепция за хармония и благополучие в Медикъл СПА хотел Петте елемента, като създават уникално преживяване за всеки наш гост. Предлагаме лечебни СПА пакети с имената на петте елемента, във всеки от които внимателно са подбрани процедури за профилактика и възстановяване.

Сподели публикацията