Slide
Slide

Балчик. От днес до 25 май в Каменна зала на ДКИ КЦ „Двореца“ – Балчик можете да видите непоказвани досега артефакти от Храма на Кибела.
През месец април се навършват 16 години от откриването на храма. В тази връзка изложбата „Храмът на Понтийската майка на боговете – Кибела от Дионисополис“ беше експонирана в Народното събрание на Република България и Национален археологически институт с музей при БАН.

Храмът на Кибела е определян от археолозите като „откритието на века“ и представлява най-добре запазения елинистически храм на богинята Кибела на Балканския полуостров. Намерените надписи и мраморни пластики са изключително важни културни ценности, отразяващи обществения, религиозен и политически живот в Дионисополис в периода III в. пр. Хр. – IV в. сл. Хр. и се намират в залите на Исторически музей-Балчик.

За пръв път, извън Исторически музей – Балчик уникалните артефакти се експонират в Двореца- Балчик, който традиционно предлага на своите посетители изложби с непоказваните до сега съкровища на България.
Работното време на комплекса през месец май ще е от 8 до 20 ч.

Сподели публикацията