Поморие. Лиманната кал от соленото Поморийско езеро се използва от няколко столетия за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, на кожни заболявания и на такива на периферната нервна система. Знаете ли обаче, че езерото формира на своето дъно едва 1 мм лечебна кал на година? Знаете ли също така, че 24 часа след нейното изваждане, заради досега ѝ с кислород, калта от езерото губи над 50% от лечебните си свойства?

Екипът на Гранд Хотел Поморие знае тези факти и затова е изградил система за добив и пренос на калта от езерото до центъра по калолечение, които дават възможност на гостите на хотела да се възползват в пълна степен от нейните лечебни свойства. Нещо повече, след нейното използване калта се връща отново в езерото за нейната регенерация. Повече за процеса на формирането на лечебната кал, нейните изключителни лечебни свойства и заболяванията, които лекува и облекчава можете да научите в сайта на хотела – www.grandhotelpomorie.com.

Центърът по калолечение обаче, не е единственото нещо, което прави Гранд Хотел Поморие Медикъл СПА специален. Уникалното му разположение между бреговете на Черно море и соленото Поморийско езеро дава още един безценен дар от природата. При изграждането на хотела инвеститорите попадат на подземен водоизточник, който предоставя на хотела възможността да използва минерална вода с изключително богат и разнообразен минерален състав и с много висока степен на соленост. Така хотелът добавя към своите съоръжения още едно балнеолечебно бижу – соленият басейн. Без да е необходимо да се добавя сол, водата в него е 6 пъти по-солена от тази в морето, а натриево-хлордно-сулфатния ѝ състав със съдържание на метасилициева киселина и флуор обуславя и ярко изразените ѝ лечебни свойства. Интересен факт е, че когато отпуснете тялото си в соления басейн, то не потъва, а плава на повърхността. Подводната музика и температурата на водата между 32 и 34 градуса прави преживяването в него още по-отпускащо и приятно.

Освен солен басейн, обновеният през 2020 година медикъл спа център на Гранд Хотел Поморие, разполага още  със закрит топъл басейн, детски басейн, 2 открити басейна, джакузи, 3 сауни, ледена кабина, солна стая, турска баня, горска пътечка, дъждовна разходка и още много съоръжения, които носят със себе си релакс и усещане за спокойствие и наслада. Висококвалифицираният медицински екип пък, добавя към тях тези процедури и терапии, които ще направят почивката Ви в хотела не само приятна, но и здравословна и полезна.

Комбинацията на лечебната мощ на природните ресурси обграждащи Гранд Хотел Поморие, първокласната и разнообразна храна, която предлагат домакините на своите гости, един от най-големите и модерни медикъл спа центрове в България, професионалния екип, който се изгражда вече 15 години и разбира се, уникалното местоположение на хотела, е обстоятелството, което прави Гранд Хотел Поморие един от най-предпочитаните и реномирани медикъл спа хотели в България, които привличат гости от България и чужбина не само през лятото, но и през останалите месеци на годината.

Фактът, че хотелът работи целогодишно, разполага с прекрасен спа център, отлична храна и 5 светли, просторни и климатизирани зали, го правят много атрактивно място за корпоративни, конферентни събития и сватбени тържества. Поради тази причина, ръководството на хотела е създало специализиран екип „Събития“, който е на разположение на организаторите им, за да протичат те гладко и безпроблемно и за да изграждат имиджа и удовлетвореността на участниците в тях.

Повече за хотела, за неговия спа център, за специалните пакети и предложения, за условията за настаняване и  услугите, които се предлагат там можете да разгледате в официалния уеб сайт на хотела www.grandhotelpomorie.com

Гранд Хотел Поморие Медикъл СПА е член на Български съюз по балнеология и СПА туризъм

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA