Френско меню с източни акценти посреща гостите на Marititm Hotel Paradise Blue за Нова година
Френско меню с източни акценти посреща гостите на Marititm Hotel Paradise Blue за Нова година

Албена. Петстепенно меню с деликатна комбинация от френски вкусове и техники, и акценти от източната кулинария, ще посрещне в новогодишната нощ гостите на 5-зведния Maritim Hotel Paradise Blue в Албена. Авторският подбор на главнитеготвачи Живко Стоянов и Христо Узунов започва с тематична салата от домати, домашно кьопоолу, мус от овче сирене с пушен пипер, маринован червен лук, хрупкав Еленски бут, прясно изпечени орехови ядки и поръска от дехидратирани маслини с магданозено песто.

Предястието включва традиционен терин от гъши дроб, маринован с емблематичния ликьор Гран Марние, положен върху запечен козунак, поширана круша с анасонов аромат и пюре от вишниза балансиране на вкусовете. Комбинация от свинско и пилешко месо е акцентът в основното ястие, с филе миньон и крокет, гарнирани с пюре от грах, арабски хумус със зеленчуци брюноаз и грейви сос със сушени сини сливи.Велурен мус от бял шоколад с малини и шампанско, върху бадемов кръмбъл и крем Патисиер с кардамон и бурбонскаванилия, ще сложи сладкия завършек на вечерта. За гостите епредвидено също следястие с интерпретация на домашна баница с късмети, както и селекция от алкохолни напитки, произведени от градините на ваканционното селище.  

С 5 степени е и менюто на шеф Иван Георгиев в другия 5-звезден хотел в комплекса Flamingo Grand. Кулинарното преживяване в новогодишната нощ ще започне със салата от розови домати, фризе и валериана, с мантия от билковвинегред, гриловани тиквички, печен пипер със сирене Филаделфия, пъдпъдъчи яйца и пясък от маслини с цвекло. За предястие е предвидена панакота от гъши дроб, с конфи от червено грозде и чипс от козунак.

Върхова точка в селекцията заема основното ястие от кралски котлет с манатарки, бекон и френски сирена, в компанията на картофен тарт, сушени домати, кореноплодни зеленчуци и сос Бордо. Преди десерта гостите ще бъдат изненадани със селекция от български сирена и мезета, а сладката част от менюто включва изкушение от маскарпоне и малини, шам фастък, брауни мус, с пухкав сняг от чист белгийски шоколад.

Ранни резервации за празничните дни с 10% отстъпка MaritimHotel Paradise Blue приема до 30 ноември, а капацитетът на Flamingo Grand Hotel & SPA вече е запълнен. Допълнителеникомплименти за гостите са безплатното зареждане на електрически автомобили в рамките на престоя и достъпът доSPA и Wellness центровете на хотелите. За музикалното настроение ще се погрижат Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Силвия и Теди Кацарови, народните певици сестри Диневи и латино-джаз групата Free4All.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE