Flix стартира първите линии с Финландия, свързвайки всички континентални страни от ЕС
Flix стартира първите линии с Финландия, свързвайки всички континентални страни от ЕС
Slide
Slide
Slide
Slide

София. FlixBus, глобалният доставчик на достъпни и устойчиви възможности за пътуване, ще стартира първите си връзки с Финландия от 27 юли. Първите зелени автобуси ще тръгват от Варшава (Полша) и ще завършват във Вааса (Финландия). Пътуването по линията включва и ферибот от Талин до Хелзинки. Благодарение на новата си линия, FlixBus свързва финландските градове помежду им и с Централна Европа, предоставяйки своите услуги от северната до южната част на континента.

“С навлизането на Flix на финландския пазар, завършихме един важен етап в развитието на компанията – свързването на всички континентални страни от ЕС. Разширявайки нашата мрежа, ние продължаваме да реализираме мисията си да предлагаме достъпни и устойчиви възможности за пътуване за всички. Вярваме, че като продължаваме да предлагаме удобен транспорт в световен мащаб, ще направим революция в транспортния сектор и бизнеса с пътувания. Особено сега, когато хората са все по-осъзнати и загрижени за въздействието си върху околната среда, ние искаме да им предоставим удобни възможности за колективен транспорт и по този начин да намалят въглеродния си отпечатък.”, заяви Андре Швемлайн, главен изпълнителен директор на Flix.

Във Финландия автобусите по линията спират в градовете Вааса, Нерпьо, Пори, Раума, Раисио, Турку, Сало, Еспоо и Хелзинки. Маршрутът продължава през Естония, Латвия и Литва преди да стигне до крайната спирка във Варшава, Полша. С една междинна  връзка пътниците от Финландия могат да достигнат до други европейски градове като Берлин, Виена или Братислава

Сътрудничество с местни партньори в бизнеса с автобусен транспорт 

Въз основа на бизнес модела си, FlixBus работи в сътрудничество с местни автобусни партньори от цял свят, които отговарят за ежедневните оперативни дейности. Автобусите на FlixBus са модерни и оборудвани с най-модерните системи за безопасност, което ги прави признат и надежден превозвач. Благодарение на новата линия, Финландия вече е лесно достъпна от други европейски страни и става още една чудесна лятна дестинация, добавена към мрежата на FlixBus.

Първата линия до Финландия ще бъде обслужвана от литовската транспортна компания Ollex и фериботния оператор Tallink. Благодарение на това сътрудничество между Tallink и FlixBus, пътниците могат да комбинират автобус с ферибот с един билет и да пристигнат във Финландия само с една резервация.

3 години FlixBus в Балтийските държави

Това лято FlixBus празнува третата годишнина от началото на дейността си в балтийските държави. Първите линии в Естония, Латвия и Литва бяха пуснати през юли 2020 г. В момента FlixBus обслужва 268 града в трите държави и ги свързва с 292 европейски дестинации.

Сподели публикацията