Slide
Slide
Slide
Slide

Бургас. Свежа вълна от фестивали ще „залее“ Бургас през следващите дни. Жителите и гостите на морския град ще са приятно затруднени кое събитие да изберат, за да се насладят на запомнящи се летни емоции.

Бургас е домакин на първия по рода си Remotion Fest Burgas, който събира дигитални номади, фрийлансъри и ИТ специалисти. Организатори на събитието са Община Бургас и общинското търговско дружество „Иновационни системи“ ЕООД. Remotion Fest Burgas се провежда между 21 и 25 юни. Билети за единствения по рода си фестивал в България може да се закупят от URBO и TICKETSTATION. Международни лектори от Португалия, Франция, Германия, Испания, Ирландия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Турция, Нидерландия и Румъния ще споделят своя опит пред аудиторията.

В програмата са включени две части – конферентна и развлекателна. Конферентната част ще се осъществява в Конгресен център – Бургас. Фестивалната зона ще включва къмпинг, място за релакс, сцена, открит бар и други. За онези, които желаят да движат проектите си от морския бряг, ще бъде осигурена интернет свързаност и работни кътове на закрито. Предвидени са още зона за дискусии, зона за вдъхновители, АРТ зона и зона за спорт. Събитието е насочено към тези хора, които имат възможност да работят от всяка точка на света в сферата на дигиталните технологии. На фестивала ще бъде представен потенциалът на бургаския регион сред хората, които могат и искат да работят от плажа.

Подробна информация за фестивала е качена на интернет страницата: https://remotionfestburgas.com/en

На 23 юни стартира и най-новото културно събитие – фестивалът „Бургас-вълнуващ и артистичен“, който ще продължи до 25 юни (неделя) и ще включва различни локации в града. Очаква ни огнено шоу и приказни герои, театрални работилници. Спектаклите в неговата програма ще бъдат изпълнени от артистите на Театър „Жар“, Театър на огъня и сенките „Файъртър“ и „Палячи“, които са част от фестивала. В първия фестивален ден пространството пред Плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“ ще се превърне в „огнена арена“ за артистите от театър „Жар“. Спектакълът им „Пробуждане“ ще пресъздаде мистичното пътуване на Душата към нейното освобождение. Труден, изпълнен с препятствия, опасности и страхове ли ще бъде нейният път? Елате да видите на 23 юни, от 21:00 ч., пред „ Парк Арена ОЗК“!

Пълната програма за фестивала можете да откриете тук: www.facebook.com/events/799938548246290

Ако има място, където вълшебствата и желанията се сбъдват, то това е остров Света Анастасия. Най-магичният фестивал – Биле фест, се завръща там за поредно лято. Той ще се проведе на 23, 24 и 25 юни – петък, събота и неделя.

 

И тази година различни изложители ще представят своя продукция в рамките на събитието. Първият курс до остров Света Анастасия ще бъде в петък, 23 юни от 10.00 ч. За да е запомнящ се, Биле фест ще предложи и музикални преживявания. На 23 юни (петък), от 11.00 часа, ансамбъл „Странджа“ ще представи въздействащ танцов спектакъл, посветен на фолклорната магия.

В съботния ден, от 11.00 ч., посетителите на острова ще съпреживеят ритуала „Еньова булка“, пресъздаден от СФА „Китка“, с художествен ръководител Мария Маркова-Халачева. В духа на Еньовден ще бъде сплетен специален венец от билки – Еньовденски венец за здраве. В неделя, освен базар на изложителите, всички „островитяни“ ще се насладят на културна програма с различни акценти.

И тази година интересът към Биле фест е голям и местата за морско пътешествие бързо се изчерпват. За да бъдете част от това уникално събитие, е необходимо да направите своята резервация за пътуване до остров Света Анастасия на тел. 0882 004 124. Двата кораба „Бургус“ и „Анастасия“ ще обслужват курсове в трите дни – от 10:00 ч., 10:15 ч., 13.30 ч. и 17.00 ч. Ще има и допълнителни курсове в 11:30 ч. и 15:00 ч.

Ако всичко това не ви е достатъчно, Бургас ще ви предложи още един фест. Готови ли сте да се потопите в едно свежо и зелено преживяване? Екипът на „Грийнбург“ организира интересно събитие, което ще се проведе на 23, 24 и 25 юни – петък, събота и неделя. Мястото е Регионална библиотека „Пейо Яворов“. На „Greenburg Fest“ ще се потопите в три дни, изпълнени със зелени лекции, работилници, кръгли маси, куизове и много други. Очаквайте изкуство, музика и участие на талантливи музиканти от цялата страна. Събитието ще бъде наситено с интерактивни активности, където можете да споделите идеи и опит с други участници, да научите новости, свързани със зеленото предприемачество и екологичната осведоменост.

Програма тук: https://www.burgas.bg/bg/novini/ekofestival-v-bibliotekata-sachetava-zeleni-lektsii-s-muzika-kuiz-i-drugi-interesni-aktivnosti

Сподели публикацията