Екзотичните дестинации – вече с нов образ
Екзотичните дестинации – вече с нов образ
Slide
Slide
Slide
Slide

София/о.Бали. Удовлетворяването на новите потребности от здравословна и духовна рекреация представлява истинско изживяване за потребителите на туристически продукт, избрали пътуване с туроператор до о. Бали.

Комбинацията от развлекателно, терапевтично и здравословно изживяване, свързано с потреблението на автентични уелнес програми – термални, ритуални и духовни, предлагани от водещи туроператори е съвременният хит при туристическите екзотични програми.

Всъщност, този тип туристически продукт е наистина любимо изживяване за много туристи!

Например, програмата на ABAX Ltd, на о. Бали, може да се определи, като точно такава, според оценки на потребители и експерти.

БАЛИ – ОСТРОВЪТ НА БОГОВЕТЕ – полет София – Истанбул – Денпасар – 10 нощувки – 28.02.2024

С открояването на специфичните характеристики на програмите в тези дестинации се излиза извън образа на стандартната зимна екзотична за българските туристи дестинация, като по този начин се разширява сегмента на потенциалните потребители, добавяйки и тези, които искат да инвестират по време на почивката и в своето физическо и духовно здраве.

Така екзотичните дестинации, вече придобиват нов образ, идентифициран от новите потребности на туристите след времена на кризи – здравни, военни, политически.

По този начин туроператорите могат да промоцират дестинациите – с нов имидж, създаден в резултат на новите развлекателни и уелнес изживявания на туристите, преоткрили автентични природни и духовни ресурси в утвърдени и желани екзотични дестинации.

Автор: проф. д-р Мариана Янева, УНСС, ръководител катедра “Икономика на туризма”

*Статията е вдъхновена от туристическите и журналистически пътешествия на Руслан Йорданов и неговите пътеписи във фейсбук страницата му

Сподели публикацията